1.1 Milyon El Salvdorlu Artık Bitcoin Kullanıyor!

El Salvador’un Bitcoin’i ülkede yasal para birimi haline getirmesi 2021’in en önemli olayları arasında adını yazdırdı. El Salvador başkanı Nayib Bukele yasanın yürürlüğe girmesinin ardından kısa sürede 1.1 milyon Salvador’lunun ülkenin Bitcoin’in cüzdanı Chivo’yu kullanmaya başladığını söyledi.

10 Günde 1.1 Milyon Kullanıcı

El Salvador halkının %30’unun bir banka hesabına sahip olmasının 40 yıl sürdüğü düşünüldüğünde, Bitcoin’e ilişkin adaptasyonun çok daha hızlı olduğu ifade edildi.

“Henüz telefon modellerinin %65’inde kullanılamamasına rağmen 1.1 milyon Salvadorlu Chivo cüzdanını kullanmaya başladı.

Görünen o ki, geleneksel bankacılığın 40 yılda başardıklarından çok daha fazlasını 1 ayda yapabileceğiz.”

İnsanların devlet kontrolündeki bu cüzdana kaydolmasında 30$’lık teşvikin etkili olduğu değerlendiriliyor.

El Salvador küçük bir ülke ve nüfusu 6.5 milyon. Ülkedeki nüfusun %70’inin banka hesabı bulunmuyor. Çocukları çıkardığımızda ülkedeki nüfusun yaklaşık %20’sinin Bitcoin cüzdanına sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Herkes Bitcoin’den Memnun Değil

El Salvador’un Bitcoin hamlesi konusunda halk ikiye bölünmüş durumda. Bitcoin karşıtları geçtiğimiz günlerde sert protestolarla gündeme geldi.

El Salvador’un Bitcoin girişimi küçük bir deney olarak da değerlendirilebilir. İlk defa bir ülkenin Bitcoin’i benimsemesi ile bu volatil günlerinde dahi Bitcoin’in bir para birimi olarak ne kadar başarılı olduğunu zaman içerisinde öğreneceğiz.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!