15 Ocak Ripple (XRP) İçin Bir Dönüm Noktası Olabilir!

Kripto para piyasasının 3. dev ismi XRP’nin arkasındaki şirket Ripple, hakkında açılan birçok dava ile meşguliyetini sürdürüyor. Söz konusu davaların çoğunun hedef noktası ise XRP’nin menkul bir değer olduğu noktasında birleşiyor.

Bilindiği gibi regülatörler tarafından ETH ve BTC’nin bir menkul kıymet olmadığı kabul görmüş durumda ancak XRP ile ilgili henüz böyle bir adım atılmış değil. Bu konuda henüz bir gelişme yaşanmamış olması da yatırımcıları ve XRP takipçilerini huzursuz etmeye devam ediyor.

Tüm bu huzursuzlukları farklı bir noktaya taşıyacak olan 15 Ocak 2020 tarihi ise XRP ve dolayısıyla da Ripple için bir dönüm noktası olacak. Öyle ki ABD Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi’nde görülecek davada XRP’nin bir menkul değer olup olmadığı konusu açıklığa kavuşturulacak.

Ripple’a Göre XRP Bir Menkul Kıymet Değil!

Ripple şirketi XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını ve kesinlikle öyle kabul edilmemesi gerektiğini savunuyor ve şirkete göre aksi kabul edilse bile davanın zaman aşımına uğrayıp düşürülmesi gerekiyor.

XRP Yatırımcıları Ne Düşünüyor?

XRP yatırımcılarının gözünde Ripple’ın neredeyse her ay düzenli olarak yaptığı XRP satışları sebebiyle ünlü kripto değerde ciddi düşüşler yaşanıyor ve yatırımcılar ne yazık ki bekledikleri kazancı elde edemiyorlar. Aslında farklı bir noktadan bakıldığında Ripple’ın yaptığı bu toplu satışlar anlaşma yapılan kurumlarla ortaklıkları sağlamlaştırmak ve söz konusu şirketleri RippleNet ağına katmak amacıyla yapılıyor.

Peki Davanın Sonunda Ne Olacak?

Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi Yargıcı Phyllis J. Hamilton’ın vereceği kararla XRP ya bir menkul değer olarak kabul görecek ve XRP fiyatlarında ciddi bir düşüş yaşanacak çünkü XRP’nin iddia edildiği gibi menkul kıymet kabul edilmesi Ripple şirketinin 2013-2015 yıllarında lisanssız menkul kıymet satışı yaptığını ortaya koyacak ve şirket son derece yüklü bir cezaya çarptırılacak ya da Ripple’ın istediği gibi tam tersi olacak ve dava düşecek. İşlerin Ripple için iyi sonuçlanması da XRP konusundaki soru işaretlerini ortadan kaldıracağı için fiyatlarda önemli bir yükseliş sağlayacak. Şimdi herkesin gözü 15 Ocak’ta yapılacak olan Ripple davasında!

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!