155 Milyon Dolarlık Yeni Fon Bu Altcoinin Fiyatını Hareketlendirdi!

Blok zincirlere alternatif olarak tanımlanan dağıtılmış defter teknolojisi olan Hedera Hashgraph, ağdaki DeFi inovasyonunu desteklemek için yeni bir fon başlattıklarını duyurdu.

HBAR Vakfı bugün yaptıkları açıklamada, DeFi’ye odaklanan 155 milyon dolarlık “Kripto Ekonomi Fonunu” başlattıklarını duyurdu.

Söz konusu fonun HBAR ekonomisinin büyümesinin hızlandırılacağını düşünen HBAR Vakfı, fonun Hedera ağı içerisinde erişilebilirliği artırmaya odaklanacağını belirtti.

Yapılan açıklamada fonda 60 milyona kadar toplanan miktarın merkezi olmayan borsalar için likidite madenciliği ödülleri olarak kullanılacağını, geriye kalan fonların ise altyapı odaklı girişimler için kullanılacağını söyledi.

HBAR Vakfı CEO’su Shayne Higdon başlatılan yeni başlatılan fon ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Amacımız, kullanıcıların düşük maliyetten yararlanabilmeleri için DeFi ekosistemini Hedera Hashgraph’e getirmektir.

Daha fazla kurum ve tüketici dijital varlıklarını takas etmek ve kripto para ekonomisine katılmak için Hedera Hashgraph’e geliyor.”

CEO ayrıca, Hedera Hashgraph’in yaklaşık 5 saniyelik işlem sonuçlandırma süreleri ile günde yaklaşık 2,6 milyon işlem gerçekleştirdiğini de sözlerine ekledi.

Hedera Hashgraph sisteminin kripto para birimi olan HBAR, CoinMarketCap verilerine göre, piyasa değerine göre 33.sırada yer alıyor ve yaklaşık 0,25 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Fon haberinin ardından %10 oranında yükselen HBAR kısa sürede %5 oranında geri çekildi.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!