2009 Yılında Üretilen Bitcoinler Harekete Geçti! Satoshi Nakamoto Gün Yüzüne Mi Çıkıyor?

Bitcoin’in ilk ortaya çıktığı 2009 yılında üretilen ve 11 yıldır hareketsiz kalan BTC’lerde hareket tespit edildi. Kime ait olduğu bilinmeyen ama Satoshi Nakamoto’ya ait olabileceği iddia edilen ve 11 senedir hiçbir şekilde hareket görülmeyen bir Bitcoin cüzdanından 50 BTC’nin aktarıldığı görüldü.

Güncel kur hesabına göre yaklaşık 482 bin dolar değerinde olan 50 BTC’lik bu aktarımın hangi cüzdanlara aktarıldığı bilinmese de bu aktarımların olası bir hareketi tetikleyebileceği ifade ediliyor.

Bilindiği gibi Bitcoin’in ilk bloğu olan genesis blok 3 Ocak 2009 yılında kazıldı ve ilk Bitcoin üretilmiş oldu. Bu ilk üretimden yaklaşık 1 ay sonra üretilmiş olan (09.02.2009) 50 adet BTC’nin ilk defa hareket ediyor oluşu doğrudan Bitcoin kurucusu Satoshi Nakamoto ile ilişkilendirildi.

Bu dönemde iki kişinin elinde Bitcoin olduğu biliniyor. Birisi Satoshi Nakamoto diğeri de Hall Finney. Hall Finney şu an hayatta olmadığı için bu aktarımın Satoshi Nakamoto tarafından yapıldığı ihtimali iyice kuvvetleniyor.

Bu olayın piyasada bir satış baskısı oluşturması bekleniyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!