2021 Yılındaki Dogecoin (DOGE) Çılgınlığını Tetikleyen Şirket, Yeni Girişimini Başlattı!

Video oyunu satış devi GameStop Pazartesi günü yaptığı açıklamada, non-fungible token (NFT) pazarının halka açık beta sürümünü başlattığını duyurdu. Şirket, 2021 yılı başında Dogecoin gibi meme kripto paraların yükselişini tetiklemişti.

GameStop yaptığı açıklamada, yeni platformu “tarafların Blockchain üzerinde temsil edilen ve güvence altına alınan dijital varlıklarına gerçekten sahip olmalarını sağlayan gözetimsiz, Ethereum Katman 2 tabanlı bir pazar yeri” olarak tanımladı.

Şirket, Daha Fazla Özelliğin Platforma Ekleneceğini Açıkladı

GameStop Mayıs ayında, kullanıcıların yeni platforma bağlayabilecekleri cüzdanlardan biri olacak, self-custodial özellikli bir Ethereum cüzdanı başlatmıştı. Şirket sonunda “Web3 oyunlarını, daha fazla içerik üreticisini ve diğer Ethereum platformlarını” desteklemek için daha fazla özellik ekleyeceğini söylüyor.

GameStop, geçtiğimiz birkaç ay boyunca kamuoyuna NFT pazarı için planlarını duyurmuştu. Şubat ayında satıcı, NFT platformunu başlatmak için Ethereum Layer 2 geliştiricisi Immutable X ile ortaklık kurduğunu söyledi. GameStop ayrıca, şirketlerin NFT geliştiricilerine hibe sağlamak amacıyla Immutable X’in IMX tokenlerinde 100 milyon dolara eşit bir fon başlatacağını duyurdu.

Mart ayında yapılan bir kazanç toplantısı sırasında GameStop, NFT platformunu 2. çeyreğin sonuna kadar başlatmayı planladığını söylemişti.

GameStop, 2021 Yılında Meme Token Çılgınlığını Tetiklemişti

Bilindiği üzere GameStop şirketi, 2021 yılında yaşanan meme token Dogecoin çılgınlığıyla da bağlantısı olan bir kurum olarak tanınıyor. O dönemlerde bazı yatırımcıların bu şirketi short pozisyonlar ile çökertmeye çalıştığının öğrenilmesiyle birlikte tepkilerini dile getirmek isteyen yatırımcılar şirketin hisse senetlerinden satın alarak fiyatlarda büyük bir artışa neden olmuşlardı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!