2021’in En İyi Bitcoin ve Kripto Para Borsaları Hangileri? İşte Forbes’un Tavsiyeleri!

Bitcoin’e ve kripto paralara artan ilgiyle birlikte, kripto para borsalarının da yıldızı parladı. Sektöre yeni giren yatırımcılar hangi borsayı kullanmaları gerektiği konusunda kararsızken, uzmanlar borsa seçiminin çok önemli olduğunu vurguluyor.

Türkiye’de de Thodex ve Vebitcoin borsalarında yaşanan vurgunlar sonrası yatırımcıların bu konuda dikkati bir kat daha arttı.

Öncelikle kripto paraların dünya genelinde regüle bir alanda olmaması nedeniyle “tamamen güvenli” borsa diye bir kavram olmadığını aktarmamız gerekiyor. Geleneksel piyasalarda hisse senetleri ve fonlar aracı kurumlarda değil “takasbank” gibi devlet kontrolünde olan yerlerde saklanıyor. Bu da aracı kurumların sizin fonlarınıza dilediği gibi erişebilmesini engelliyor.

Ancak kripto para piyasalarında ve aracı kurumlarda böyle bir durum söz konusu değil. Fonlar tamamen kripto para borsasının güvencesi ve kontrolü altında. Bu nedenle uzmanlar kripto para borsalarının bir cüzdan olarak değil, alım-satım platformu olarak kullanılmasını öneriyor.

Forbes ABD’de popüler olan kripto para borsaları arasında belirli kriterlere göre bir sıralama yaparak bunu takipçileri ile paylaştı. Forbes’un 5 puan üzerinden yaptığı değerlendirmede 4.9 puan ana Binance US en iyi kripto para borsası unvanını aldı.

Binance.US sadece ABD’deki kullanıcılar için açılmış bir borsadır. Global olan Binance borsası Binance.com’dur.

Kaynak: Forbes

Binance US’nin en iyi borsa olarak seçilmesine neden olarak şunlar sıralarındı; düşük ücretler, basit ve gelişmiş iki ara yüz sunması, kripto para çeşidinin fazla olması.

Forbes’un sıralaması şu şekilde devam ediyor:

Coinbase (Yeni başlayanlar için en iyisi unvanı var)

Kraken

Crypto.com

Gemini

Gate.io

Kucoin

Bitstamp

Bittrex Global

*Liste ABD’deki kullanıcılar baz alınarak yapılmıştır.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (2)