21Shares ve CoinGecko Küresel Kripto Sınıflandırması İçin Çalışıyor!

Kripto para sektörünün en büyük coin takip sitelerinden CoinGecko ve yatırım şirketi 21Shares, kripto sınıflandırmasını küresel bir standarta taşımak için yeni bir ortaklık kurdu.

İki farklı şirket bugün kripto paraları ayrıştırmak için tek tip sınıflandırmayı öneren Kripto Sınıflandırma Standardı adlı raporu yayınladı. 21Shares ve CoinGecko, küresel sınıflandırma sayesinde yatırımcıların kriptoyu daha kolay anlamasını umuyor.

Yatırım şirketi 21Shares’in araştırma üyelerinden Carlos Gonzalez, Bitcoin’den bu yana binlerce farklı altcoinin ortaya çıktığına değinerek şu sözleri söyledi:

“Geleneksel finans araçlarından farklı olarak, kripto paralar doğası gereği kısa zamanda büyük değişim geçirebilir.”

CoinGecko verilerine göre şu anda aktif olan 12.000’den fazla altcoin bulunuyor. Ortak sınıflandırma önerisi bu varlıkları 6 farklı kategoriye ayırmayı öngörüyor:

  • Kripto Paralar (BTC, LTC, XMR, ZEC)
  • Akıllı Sözleşme Platformları (ETH, ADA)
  • Merkezi Uygulamalar (Coinbase, OpenSea)
  • Merkeziyetsiz Uygulamalar (Aave, UniSwap)
  • Birlikte Çalışan Blockchain Projeleri (LINK, UMA)
  • Uygulama Temelli Ağlar (FIL, Arweave)

Carlos Gonzalez, 21Shares ve CoinGecko’nun yaptığı ortak çalışmanın kripto düzenlemesi için devletlere önemli bir aydınlatıcı unsur olabileceğini düşünüyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!