4 İlde Eş Zamanlı Operasyon! Kripto Para Çetesi Çökertildi!

Sosyal medya üzerinden kendilerini kripto para borsalarının güvenilir aracı kurumları olarak tanıtan çete, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün 4 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonda çökertildi.

Kendilerini aracı kurum olarak tanıtan şüphelilerin “kaldıraçlı işlemler, borsada kar bırakan hisse senetlerinin alım-satımı, ani yükseliş yapacak kripto paraların tespiti” gibi konularda yatırımcıları kandırdıkları tespit edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonrası çete üyeleri 3 ay süren teknik ve fiziki takibe alındı.

Dolandırıcıların sahte görseller ve banka dekontları ile mağdurları ağlarına düşürdükleri, sahte hesaplardan yapılan yorum ve reklamlar ile inandırıcılıklarını artırdıkları tespit edildi.

25 Mayıs’ta Diyarbakır, İstanbul, Adana ve Elazığ’da 12 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 10 çete üyesi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 5’i tutuklanırken 5 tanesi adli kontrol şartıysa serbest bırakıldı.

Şüphelilerin bu yöntemle 2 yılda yüzlerce kişiyi dolandırdığı, kimlikleri belirlenen ve şikayetçi olan toplam 105 mağdurun ise 400 bin lira zarara uğradığı tespit edildi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (2)

  • Gate .io para baribu ya para gönderdim ama param geçmedi 3 gün oldu ulaşmak da zor böyle sorunlar hep devam edecek ve para ortada kayboldu kimsede ulaşamıyoruz

    • Umarım aynı agı secmissinizdir aynı agı secmediyseniz paranizin yok olma ihtimali var mesela tron agi gate paribu tron agi veya diger aglar ama her iki agda ayni olmak zorunda