8.400 Dolardan Bitcoin Alanlar Satmalı Mı, Beklemeli Mi?

Kripto para yatırımcıları son dönemde oldukça endişeli, oldukça fazla belirsiz bir kaosun içerisindeler. Bir yükselip, bir düşen Bitcoin onlar için kabus gibi bir yatırım aracı oldu. Bugün 8.400 dolardan yatırım yapan ve daha sonra 8.000 dolar altına düşen Bitcoin sebebi ile zarar eden çok sayıda yatırımcı, ellerindeki kripto paraları satıp satmamak ve en az zararla piyasadan çıkıp çıkmamak konusunda karar veremiyorlar.

Analistler her zaman destek ve direnç noktalarına göre hareket edilmesini ifade ederken, 7800 dolar seviyesinin BTC için önemli bir destek seviyesi olduğunu ifade ediyorlar. Uzmanlara göre eğer BTC 7800 dolar seviyesinin altına düşerse 7300 dolar seviyelerine kadar gerileyebilir düşüncesi hakimken her zaman stop loss emirlerin kullanılması gerektiği savunuluyor.

Bu destek seviyesi kısa vade için belirleyici olurken yatırımcılar ABD tarafından gelen açıklamanın etkisiyle düşüş yaşayan BTC’nin orta uzun vadede tekrar yükseleceğini ifade ediyor. Ancak yatırımcılara panik satış ve fırsatı kaybetme korkusu ile panik alış yapılmaması gerektiği her zaman vurgulanıyor.

Yatırımcıların 400 dolar düşüş dolayısı ile eğer ki çok acil paraya ihtiyaçları yok ise satış yapmamaları tavsiye edilirken kısa vadede Bitcoin’in tekrar 8.400 dolara yükselebileceği tahmin ediliyor. Ancak demin de ifade edildiği gibi her zaman destek seviyesinin biraz altına stop loss emir koymak olası büyük zararların önüne geçebilecek önemli bir faktör olarak gösteriliyor.

Yatırımcıların özellikle orta ve uzun vadeli olarak yatırım yaptılar ise çok büyük bir düşüş beklememesi ve 6.000 dolarlı seviyelere düşmesi beklenmediği için ellerindeki Bitcoin varlığını bir süre korumaları öneriliyor. Zira BTC’nin önündeki halving olayı gibi konular varken genel görüş nisan ayına kadar fiyatların yükseleceği yönünde.

*Yatırım tavsiyesi değildir. Analistlerin genel görüşleri yansıtılmıştır.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!