binance_banner
coinexbanner
binance_bannerbinance_banner
coinexbanner
Kripto HaberleriBitcoinABD Tarım Dışı İstihdam Verileri Açıklandı! Bitcoin'de Son Durum Ne?

ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri Açıklandı! Bitcoin’de Son Durum Ne?

Takip et Bitcoin Sistemi Google News Button

Çalışma Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre ABD’de tarım dışı istihdam 428.000 artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Tarım Dışı İstihdam Beklentilerin Üzerinde Arttı

Ekonomistler bu veri için 400.000 rakamını bekliyordu. Nisan ayındaki büyüme, Mart ayı için bildirilen revize edilmiş 428.000 ek istihdam ile aynı seviyede oldu.

İşsizlik oranı ise %3.6 ile değişmedi.

Bakanlığın açıkladığı verilerde şu ibare yer aldı:

“İstihdam artışı, eğlence ve konaklama, imalat, ulaşım ve depolama alanlarındaki kazanımların liderliğinde geniş bir şekilde gerçekleşti.

Aylık istihdam durumu özeti güçlü bir işgücü piyasasının daha fazla enflasyon anlamına gelip gelmeyeceğini değerlendirmek için ekonomistler tarafından yakından izleniyor.

Bitcoin ve FED

Birçok yatırımcı Bitcoin’i enflasyona karşı bir koruma olarak düşünse de dünyanın en büyük kripto parası tıpkı hisse senedi ve tahvil piyasası gibi FED’in son adımlarıyla birlikte büyük fiyat düşüşü yaşadı.

ABD’den gelen son veriler ile birlikte BTC fiyatındaki düşüş sürüyor.

ABD’den gelen son verilerden sonra Bitcoin’in günlük fiyat zaman grafiği.

Son Veri ile Birlikte ABD’deki Enflasyon Yükselişine Devam Edebilir

Mevcut işgücü piyasası, Şubat ayında 11.3 milyon iş ilanı bulurken  yalnızca 5.4 milyon kişinin iş aradığı için birçok ekonomist tarafından tam istihdamda kabul ediliyor.

Cuma günkü Çalışma Bakanlığı raporuna göre, ortalama saatlik kazançlar %0.3 artarak yıllık bazda %5.5’e ulaştı.

Artan istihdam sayısı ve işsizlik oranı ile birlikte mevcut durumda %8.5 ile son 40 yılın en yüksek enflasyon oranıyla boğuşan FED’in üzerindeki baskı artabilir.

Daha sıkı bir iş piyasası, işçilerin daha fazla seçeneği olduğundan ve işverenlerin onları işe almak veya elde tutmak için ödeme yapması gerektiğinden, ücretleri artırma eğiliminde seyreder. Bu yüzden iş verenler, artan maliyetlerini ürünlerinin fiyatını artırarak tüketicilerden karşılamaya çalışır.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

300'den fazla kripto para birimine yatırım yapmak için bu linkten Binance borsasına %20 KOMİSYON İNDİRİMİ ile kayıt olabilirsiniz!
Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!
Buradaki Yorumlardan Bildirim Al
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments

Haftanın Popüler Yazıları

Popüler Blog Yazıları

Market Value

Detail