AAve DAO, BUSD’yi Borç Piyasasından Delist Ediyor

Merkeziyetsiz borç verme platformu Aave’de yeni bir gelişme yaşandı. ABD’li devlet kurumlarının Binance bağlantılı stablecoin BUSD üzerindeki baskıyı arttırmasının ardından DAO oluşumu, BUSD’yi borç piyasasından delist etmek için bir oylama başlattı.

Geçtiğimiz gün sunulan teklif, Aave DAO üyeleri tarafından şimdiden büyük destek topladı. Delist etme önerisi Aave topluluğunun tanınan üyelerinden Marc Zeller tarafından oylamaya sunuldu.

Zeller, Paxos’un artık BUSD ihraç etmemesi nedeniyle platformda oluşabilecek olası bir likidite krizinin önüne geçmek istiyor. İhracın son bulması ileride BUSD arzının sıfıra düşmesine neden olabilir.

New York Mali İdaresi, Şubat ayının sonunda Paxos’a BUSD ihracını durdurması için bir genelge gönderdi. ABD merkezli kripto şirketi ise karara uymak durumunda kaldı.

Yaşanan olumsuz gelişmelerin ardından Aave V2’nin borç piyasasında BUSD borçlanma maliyeti önemli miktarda artarken mevduat faizi ise geriledi.

Kripto Sektörü BUSD’den Çekiliyor

Paxos’a uygulanan yaptırımın ardından BUSD’yi bünyesinde tutmaktan vazgeçen tek kripto girişimi Aave olmadı. Merkezi kripto borsası Coinbase, BUSD işlem çiftlerini “listeleme şartlarını karşılamadığı için” platformdan kaldıracağını duyurmuştu.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!