ABD Adalet Bakanlığı: 36 Yaşındaki Herocoin Suçlusu Yargılanıyor

ABD Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Kaliforniya yerel mahkemesi tarafından üstlenilen bir davada 36 yaşındaki Amerikan vatandaşının kullanımı yasal olmayan Herocoin ile adının anıldığını, kara para aklamak için Bitcoin ATM cihazları ile yakından ilgisi gibi sebeplerden yargılandığı açıklandı.

Kripto para birimi ile kara para aklama konusunda bazı çalışmaları olduğu açıklanan genç adam ile ilgili olarak 30 yıla kadar hapis cezası almasının beklendiği, mevcut olan kripto para varlıklarına ise el konulmasının mahkemenin onayı ile mümkün olabileceği belirtildi.

Kripto para yatırımcıları özellikle de kripto para dolandırıcılarının hedefinde olsalar bile, ülkeler için bundan daha kötüsü olan kara para aklama konusunda ABD’de çok sayıda benzer vakanın olabileceğine inanılıyor.

*Türkiye’de de benzer vakalar daha önce görülmüştür.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!