ABD Bitcoin ETF’sine Ne Zaman Onay Verecek? Ünlü CEO Yanıtladı!

New York merkezli yatırım şirketi Wilshire Phoenix’in kurucu ortağı William Cai, ETF.com’a verdiği röportajda Bitcoin ETF’sine dair düşüncelerini paylaştı.

Cai, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin ETF’sini bir gün mutlaka onaylayacağını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti:

Sonunda ABD’de bir Bitcoin ETF’nin olacağına inansak da, bu yıl veya bir sonraki yıl gerçekleşmesi pek olası değil.

Wilshire Phoenix, 2019 yılında SEC’e Bitcoin ETF başvurusunda bulunmuştu ancak SEC, piyasa manipülasyonu ile ilgili endişeleri sebep göstererek Şubat 2020’de başvuruyu reddetmişti.

Şirket, SEC’in başvuruyu reddetmesinin ardından bunun ABD halkına büyük zarar olduğunu söylemişti.

Bitcoin ETF’leri günümüzde Kanada, Avrupa ve Latin Amerika ülkelerinde başlatılmış durumda ancak ABD bu konuya sıcak bakmıyor. Ancak şirketler Bitcoin ETF’si konusunda ısrarlı görünüyor. Şu anda SEC’den onay bekleyen 12 başvuru var.

“İyi bir alternatif”

Röportajın devamında Cai, altın ve Bitcoin’in benzerliklerine de değinerek altın ve Bitcoin’in dolar cinsinden fiyatlandırılan küresel varlıklar olduğunu ve bu nedenle enflasyona karşı potansiyel korumalar olduğunu belirtti.

Bitcoin’in ve altın arasında doğrusal bir korelasyon olmamasını fırsat olarak gören Cai, portföylerini daha riskli varlıklar ile çeşitlendirmek isteyen yatırımcılar için iyi bir alternatif olduğunu ifade etti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!