ABD Bitcoin ETP’lerini Ne Zaman Onaylayacak? SEC Üyesi Yanıtladı!

Kripto para sektörü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETP’lerini ne zaman onaylayacağı konusunu halen merak ediyor.

Spot Bitcoin ETP’lerinin onaylanıp onaylanmama konusunda SEC ile aynı fikirde olmayan kripto yanlısı SEC üyesi Hester Peirce bu konuda bir yazı kaleme aldı.

Bilindiği üzere SEC bu güne kadar yapılan spot Bitcoin ETP başvurularını “sahte ve manipülatif eylem ve uygulamaları önlemek, yatırımcı korumaları ve kamu yararı” ilkelerini karşılamadığını belirterek reddetmişti.

“Kripto Anne” lakabıyla anılan kripto para destekçisi Pierce, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Herkes bana bir spot Bitcoin ETP’nin ne zaman onaylanacağını soruyor. İşte cevabım” diyerek kaleme aldığı yazıyı paylaştı.

SEC’in dört yıl gibi uzun bir süredir spot Bitcoin ETP’lerini agresif bir şekilde onaylamaktan çekindiğini hatırlatan Hester Peirce, SEC’i spot Bitcoin ETP’lerini görmezden geldiği için eleştirdi.

2018’den bu yana perakende ve kurumsal yatırımcılar arasında spot kripto ETP’lerine olan ilginin artığına dikkat çeken SEC üyesi, SEC’in bu durumu görmezden geldiğini ve Amerikan vatandaşları için yatırım fırsatlarının sınırlı kalmasına neden olduğunu belirtti.

“SEC, spot Bitcoin ETP’lerini ne zaman onaylayacak? en sık aldığım sorulardan biri bu. Son dört yıldır, cevabım aşağı yukarı aynı: Hiçbir fikrim yok.

Ancak SEC’in kripto para sektörünün düzenlenmesi konusunda daha verimli bir yola çıkmasının zamanı geldi.

Bu yazımda SEC’in yaklaşımını oldukça eleştirmiş olsam da, spot Bitcoin ETP’lerin gidişatını değiştirebileceğimiz konusunda iyimserim.

Zira kripto hakkında ne düşünürse düşünsün, daha üretken bir yaklaşım benimsemek hem yatırımcıların hem de SEC’in çıkarınadır. “

Hester Peirce ayrıca, Kongre’nin SEC’e sunduğu araçları kullanarak düzenleyici netlik sağlayabileceğini ve kripto para  sektöründeki kötü aktörleri takip edebileceklerini belirtti.

Peirce son olarak “Kripto para sektörünü sorumlu bir şekilde düzenleme konusunda önemli ilerleme kaydedebileceğimiz yolların tartışılacağın paneli sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!