ABD Eyaleti Montana’da Beklenen Bitcoin (BTC) Tasarısı Yasalaştı!

ABD’nin Montana Eyaleti, Bitcoin (BTC) ‘Madenciliği Hakkı’ yasa tasarısını resmen imzalayarak yasalaştırdı.

Montana Eyalet Senatosu, 23 Şubat Perşembe günü Bitcoin madencilerini çok çeşitli endüstri karşıtı eylemlerden koruyan bir yasa tasarısı lehine oy kullanmıştı. Yasa aynı zamanda yerel yönetimlerin madencilere baskı yapma kabiliyetini de sınırlandırıyor.

Yasa, ABD’de Bitcoin madenciliğini savunan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Satoshi Eylem Fonu tarafından desteklendi. Fonun kurucusu ve icra direktörü Jason Les, yasanın Montana’nın küresel kripto madenciliği endüstrisinde lider olmasına yardımcı olacağını ve eyaletin ekonomisine, çevresine ve enerji şebekesine fayda sağlayacağını söyledi.

Yasa ayrıca madenciler için hizmet ücretlerinin artırılmasını yasaklıyor ve kripto para birimi işlemlerine ek vergi uygulanmasını engelliyor.

ABD’de hem hükümet hem de hükümet dışı kuruluşlar, geçtiğimiz Temmuz ayında ABD’deki kripto para madencilerinin Houston şehri kadar elektrik kullandığını tahmin eden bir raporun ardından, faaliyetlerinin kapsamlı enerji ihtiyaçları nedeniyle kripto para madencilerini hedef alıyor.

Yasa Montana yasama meclisinin her iki kanadında da ezici bir çoğunlukla kabul edildi. Senato Şubat ayında 37-13, Meclis ise Nisan ayında 64-35 oyla yasayı onayladı. Yasa, kripto madenciliğinin Montana için iş, gelir ve yenilik yaratma potansiyelini fark eden parlamenterlerden çift partili destek aldı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!