ABD Hazine Bakanı Yellen’dan Kripto Para Uyarısı: ”Bu Risklere Dikkat Edin!”

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto endüstrisinin finansal sistem için oluşturduğu potansiyel tehlikeler konusunda Kongre’yi uyarmaya hazırlanıyor. Endişeleri arasında stabilcoinlerin tehlikeleri, kripto platformlarındaki çalışmalar ve değişken fiyatlar yer alıyor.

Hazine Bakanı Janet Yellen Kongre İfadesinde Kripto Risklerini Vurguladı

Yellen, liderliğini yaptığı ABD finans kurumu başkanlarından oluşan Finansal İstikrar Gözetim Konseyi’nin (FSOC) son çalışmalarını tartışmak üzere Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nin karşısına çıkacak.

Bir sonraki finansal krizi önlemeyi amaçlayan FSOC, son yıllarda kripto risklerine özel önem veriyor ve bunları potansiyel endişe kategorilerinin başında sıralıyor.

Yellen hazırladığı ifadede, “Konsey, dijital varlıklar ve kripto varlık platformları ve sabit paralar üzerindeki işlemler, kripto varlık fiyat dalgalanmalarından kaynaklanan potansiyel güvenlik açıkları ve yürürlükteki yasa ve yönetmeliklerin dışında veya bunlara uymayan platformların çoğalması gibi ilgili risklere odaklanmıştır” dedi.

Yellen ayrıca kripto mevzuatı konusunda Kongre ile birlikte çalışma kararlılığını da ifade etti. Yürürlükteki kural ve düzenlemelerin uygulanmasının gerekliliğini vurgulayan Yellen, Kongre’yi stabilcoinlerin ve menkul kıymet olmayan kripto varlıklar için spot piyasanın düzenlenmesini öngören mevzuatı kabul etmeye çağırdı.

Kripto endüstrisi gelişmeye devam ederken, Yellen’in açıklaması, finansal sistemin istikrarını ve bütünlüğünü sağlamada düzenleyici gözetimin öneminin altını çiziyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!