ABD SEC Başkanı Bitcoin’e Daha Fazla Düzenleme Gelebileceğinin Sinyalini Verdi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Jay Clayton, CNBC Squawk Box ile yaptığı röportajda, ABD hükümetinin Bitcoin’i nasıl düzenlendiğini ve nerede konumlandırdığını açıklarken buna bağlı olarak Bitcoin’e olan ilgi ve yükselişin nedenlerini açıkladı.

Clayton’a göre ABD Bitcoin’i bir değer deposu ve ödeme aracı olarak nitelendiriyor. Başkan’a göre mevcut ödeme yöntemlerinin verimsizlikleri Bitcoin’deki yükselişi tetikliyor.

Yakın zamanda JPMorgan Ceo’su Jamie Dimon’un; Bitcoin destekçisi olmamasına gerekçe olarak, hükümetlerin istedikleri her şeyi istedikleri zaman düzenleyebilmelerini, göstermesi üzerine konuşan Başkan, Bitcoin’i menkul bir kıymet olarak düzenlemediklerini belirtti. Clayton, insanların bir girişim için sermaye artırımı sırasında menkul kıymet olarak kripto para kullandıkları zaman SEC’in bunu düzenleyeceğini ifade etti. Bitcoin’i bir ödeme mekanizması ve değer deposu olarak nitelendiren Clayton, mevcut ödeme mekanizmalarının verimsizliğinin Bitcoin’e alan açtığını ve yükselişinin temelinde bu özelliğinin yer aldığını ekledi.

Bitcoin’e ilişkin daha fazla düzenleme gelebileceğini ifade eden SEC başkanı, Bitcoin’deki olgunlaşma sonrası, ödeme alanı etrafında daha fazla düzenleme görüleceğini belirtti.  Bu düzenlemelerin neleri kapsayacağı konusunda  ise bir yorum yapmayan Clayton’ın Bitcoin için bir “olgunlaşma döneminden” bahsetmesi dikkat çekti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!