ABD, Voyager Hakkında Yeni Soruşturma Başlattı

ABD devlet kurumlarından Federal Ticaret Komisyonu FTC, geçtiğimiz sene iflas eden kripto kredi girişimi Voyager hakkında yeni bir soruşturma başlattı. FTC, Voyager’ı “kripto para birimlerini halka aldatıcı ve haksız bir şekilde pazarlamasıyla” itham ediyor.

Kripto borç platformunun devam eden iflas davasında yargıç, şirketin yeniden yapılanması için onay verdi. Karara Federal Ticaret Komisyonu ise anında itiraz etti. FTC, yaptığı itiraz başvurusunun ardından Voyager’a soruşturma açtı.

Ticaret komisyonu mahkemeye yaptığı itirazda yeniden yapılandırma ile Voyager’ın dolandırıcılık, suistimal ve ihmal suçlarından aklanacağını iddia etti.

“İflas davasına katılan bazı taraflar iddialardan muaf tutuluyor. Bunu kabul etmiyoruz. Yanlış beyan ve sahte borçlar hakkında ciddi suçlamalar var.”

FTC’nin Voyager davasına müdahil olup yaptığı itiraz ABD’li kurumlar için bir ilk değil.

SEC, Binance’ın Satın Alımına İtiraz Etti

Amerikan Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu SEC, daha önce Binance borsasının Voyager’ı satın alma planına itiraz etti. Kripto borsasının Amerika iştiraki Binance.US, iflas eden kripto girişimi için 1 milyar dolar teklif etmişti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!