ABD Yetkilileri Tron Kurucusu Justin Sun’a Mahkeme Celbi Gönderdi: Bu Tarihe Kadar Cevap Vermezse Davayı Kaybedebilir!

ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi, Justin Sun’ın Singapur’daki adresine bir mahkeme celbi göndererek cevabın 21 gün içinde davacıya (SEC) veya davacının temsilcisine tebliğ edilmesini talep etti.

Justin Sun 21 Gün İçinde Cevap Vermezse Mahkeme Davacı Lehine Karar Verebilir

Yanıtın 21 gün içinde verilmemesi, mahkemenin davacı lehine karar vermesine neden olabilir.

Söz konusu dava Sun’ın tamamına sahip olduğu üç şirketi Tron Foundation, BitTorrent Foundation ve Rainberry Incorporated ile daha çok Soulja Boy olarak bilinen Austin Mahone ve DeAndre Cortez Way adlı iki müzisyeni kapsıyor.

Suç duyurusunda Sun’ın şirketler aracılığıyla “TRX ve BTT adlı iki kripto varlığının arz ve satışını tasarladığı” iddia ediliyor. Bu varlıklar menkul kıymet olarak etiketlenmişti ve SEC’e kayıt yaptırılması gerekiyordu, ancak bunun gerçekleştirilmediği ileri sürülüyor.

Sonuç olarak Sun’a Perşembe günü Amerika Birleşik Devletleri Bölge Mahkemesi tarafından bir celpname gönderildi ve davaya yanıt vermesi için 21 gün süre verildi. The Straits Times’a göre, zamanında yanıt verilmemesi halinde mahkeme davacı lehine karar verebilir.

Sun, kayıtsız menkul kıymet satma ve airdrop etme, dolandırıcılık ve piyasa manipülasyonu iddialarıyla karşı karşıya. Dava, kripto para topluluğunda büyük ilgi gördü ve birçok kişi ve kuruluş gelişmeleri yakından takip ediyor.

SEC’in kar amacı gütmeyen unvanına rağmen kar amacı güden bir kuruluş olduğunu söylediği BitTorrent Vakfı’nın da sahibi olan Sun’ın, ikincil piyasadaki yasadışı token satışlarından 31 milyon dolar kazandığı iddia ediliyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!