ABD’den Gelen Son Veriler Bitcoin’i Olumsuz Etkiledi! Son Durum Ne?

Amerika Birleşik Devletleri’nde bugün açıklanan bir fiyat endeks verisi kripto paralar, hisse senedi endeksleri ve değerli metalleri olumsuz etkiledi.

ABD Kişisel Tüketim Harcamaları Fiyat Endeksi bugün Türkiye saatiyle 16.30’da resmen açıklandı. Hanehalkının kişisel tüketim harcaması önceki ay %0.2, yıllık olarak ise %5.3 artış göstermişti.

Bugün açıklanan veri ise beklentilerin aksinde gerçekleşerek bütün piyasayı karıştırdı. Kişisel tüketim harcamaları için aylık artış beklentisi %0.5 iken bu veri %0.6 olarak açıklandı.

Yatırımcıları asıl endişeye sürükleyen veri ise yıllık bazda geldi. Piyasalar yıllık kişisel tüketim fiyatının %5.3’ten %5 seviyesine gerilemesini bekliyordu. Ancak harcamalar %5.4’e yükselerek tersinde bir trendi işaret etti.

Yatırımcılar, düşmesi beklenen kişisel tüketim harcamasının artmasıyla “enflasyon yeniden mi yükselecek” sorusunu sormaya başladı.

RSM Baş Ekonomisti Joe Brusuelas, enflasyonun %5 seviyesinde yapışkan olmaya başladığı görüşünü bildirdi. Ekonomist, Mart ayında FED’in 50 baz puan faiz arttırmasını bekliyor.

Bitcoin Fiyatı Nasıl Etkilendi?

Beklenti üzeri açıklanan kişisel harcama verisinin ardından kripto piyasası olumsuz etkilendi. Son günlerde yatırımcıların 25.000 dolara yeniden yükselmesi için umut ettiği Bitcoin, haberin ardından 22.500$ desteğine yaklaştı.

$BTC an itibariyle 23.000$ seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin gün başından bu yana %3,50 değer kaybına uğradı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)