ABD’li Banka Stablecoin İçin Circle İle Anlaştı!

Amerika Birleşik Devletleri merkezli bankacılık kuruluşu Citizens Trust Bank, varlıklarının bir kısmını stablecoin olarak tutmak için Circle Internet Financial ile yeni bir ortaklık anlaşması imzaladı.

Stablecoin ihraççısı Circle, 24 Şubat tarihinde yaptığı duyuruda ülkenin Atlanta bölgesinde faaliyet gösteren bankanın işbirliği sonucunda rezervinde 65 milyon dolar değerinde USDC token tutacağını açıkladı. Banka, stablecoin rezervi ile küçük işletmelerin sermayeye erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Citizens Trust CEO’su Cynthia Day, kasada USDC token tutarak bilançolarının daha da iyileşeceğine inanıyor.

Amerika’da azınlıkların tercih ettiği küçük ölçekli banka Citizens Trust, 1947 yılından beri FED sisteminde bulunuyor. Resmi verilere göre azınlık bankası elinde tuttuğu mevduat miktarını art arda 2 yılda 220 milyon $ yükseltti. Citizens, geçtiğimiz sene ise ticari, konut ve tüketici kredilerinde fon talep edenlere 157 milyon dolar finansman sağladı.

Stablecoin Sahbi Bankalar

Rezervlerinde stablecoin tutmayı tercih eden tek banka Citizens Trust değil. ABD’de faaliyet gösteren dev finans kuruluşlarından BNY Mellon, Silvergate Bank ve Signature Bank bilançosunda USDC tutuyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!