ABD’li Bir Adam IRS’den 712 Bitcoin Çaldı! Şimdi 40 Yıl Hapisle Karşı Karşıya!

ABD’nin Ohio eyaletinde yaşayan bir adam kardeşinin kara para aklama davasında hükümet tarafından el konulan bir bilgisayardan milyonlarca dolarlık Bitcoin (BTC) çalmakla suçlanıyordu.

Bu suçunu kabul eden 31 yaşındaki Gary Harmon IRS’nin (ABD Gelir İdaresi) müsaderesi için beklettiği 712’den fazla Bitcoin’i yasa dışı bir şekilde aldığını ve harcadığımı itiraf etti.

31 yaşındaki Gary Harmon, Washington DC’deki bir federal yargıca, Nisan 2020’de kardeşi Larry Dean Harmon’a ait olan ve IRS‘de bulunan sekiz Bitcoin cüzdanına kardeşinin kimlik bilgilerini kullanarak erişim sağladığını söyledi.

Gary Horman şimdi ise IRS’nin elinde bulunan Bitcoin’leri çalmaktan dolayı elektronik dolandırıcılık ve adaleti engelleme suçlarından 40 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.

Söz konusu Bitcoin’ler Şubat 2020’de darknet tabanlı bir kripto para aklama hizmeti olan Helix’in CEO’su Larry Harmon’ın milyolarca dolar değerinde dijital para aklama suçundan tutuklanmasıyla ele geçirildi.

Kara para aklama suçunu kabul eden Larry Harmon, Helix’in müşteriler adına 350.000’den fazla Bitcoin’i akladığını söyledi.

Tutuklandığı sırada Larry Harmon’a ait bir kripto depolama aygıtı ele geçirildi, ancak yetkililer bu cüzdanalrın içindeki Bitcoin’lere erişmek için gerekli olan güvenliğini kıramadı.

Ancak Ağustos 2021’de savcılar Gary Harmon’un kardeşine ait birden fazla cüzdanı kurtarmak için oluşturulan orijinal kelimeleri kullandığını ve bu BTC‘leri çaldığını rapor etti.

Kardeşinin cüzdanından toplamda sekiz transfer yapan Gary Harmon, IRS’den toplamda 712 Bitcoin (o sıralarda BTC’lerin değeri 5,4 milyon dolardı) aldı.

Suçunu kabul eden Gary Harmon, bugünkü savunmasının bir parçası olarak evinde el konulan dijital cihazlarda yer alan 647.41’den fazla Bitcoin, 2.14 Ethereum (ETH) ve 17.404.400.64 Dogecoin (DOGE) dahil olmak üzere hileli gelirlerden elde edilen kripto para birimlerinin ve diğer mülklerin kaybedilmesini de kabul etti.

Gary Harmon’un el konulan kripto paralarının şimdiki değerinin 12 milyon dolardan fazla olduğu görülüyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!