ABD’li Cumhuriyetçi Parti, Yayınladığı Belgede Bitcoin ve Kripto Paraları Değerlendirdi!

ABD Senatosu Cumhuriyetçilerinin politika kolu, Bitcoin ve kripto paralar hakkında bir politika belgesi yayınladı ve Cumhuriyetçi Parti’nin kripto regülasyonuna dair daha çok birlik halinde bir yaklaşım izleyeceğinin sinyalini verdi.

“Cumhuriyetçiler Kripto Paralar Konusunda Artık Daha Çok Birlikte Hareket Edebilir”

“Kripto Paralar Ana Akım Haline Geliyor” başlıklı kısa politika belgesinde kripto varlıkların hem yararları hem de kötü tarafları ele alındı.

Raporda kripto paraların “işlem ücretlerini azaltma, işlem hızını arttırma ve gizliliği artırma” gibi potansiyellerinden bahsedilirken ayrıca kripto varlıkların fidye yazılım saldırıları ödemesi, dolandırıcılıklar, spekülasyon ve uyuşturucu trafiği gibi kötü amaçlı kullanıldığı da belirtiliyor.

Söz konusu belgede hiçbir yeni bilgi olmamasına rağmen belgenin kendisi Cumhuriyetçi kanadın kripto varlıklar üzerinde daha uyumlu bir politika pozisyonu gösterdiği için önem arz ediyor.

ABD Senatosu’ndaki Cumhuriyetçi senatörler her ne kadar Demokratlara göre kripto endüstrisini daha fazla desteklese de politika çabaları seyrek şekilde gelişti.

Araştırmalarda bazı senatörlerin kripto para birimlerinin ne olduğunu bilmediği ortaya çıkmıştı. Son gelişme ile birlikte bundan böyle bu veride bir değişiklik olabilir.

Raporda Biden’ın Başkanlık Emri de Değerlendirildi

Geçtiğimiz ay ABD başkanı Joe Biden kripto varlıklar ile ilgili bir başkanlık emri yayınlamış ve kripto regülasyonu için devlet kurumlarının birlikte çalışması istenmişti.

Cumhuriyetçi Parti’nin raporunda bu başkanlık emrine de değinilmiş:

“Başkanlık emrindeki hedefler arasında müşterilerin, yatırımcıların ve işletmelerin korunması, bunların gizliliğinin sağlanması, finansal stabilitenin sürdürülmesi ve kara para aklama ve fidye yazılım gibi illegal kullanımlara karşı korunması bulunuyor.

Emirde ayrıca ABD’nin dijital varlıklar ve makul finansal hizmetlere erişimin teşvik edilmesi konusunda ABD’nin öncü konumunun sürdürülmesi çağrısı yapıldı.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!