ABD’li Denetleyici Kurum FINRA, Kripto Para Şirketlerini Araştırıyor!

Bir Amerikan düzenleyici kurumu olan FINRA, FTX borsasının çöküşünün ardından kripto para iletişim uygulamalarını incelemeye başladı.

FINRA’ya Üye Tüm Kripto Para Kurumlarından İletişim Verileri İstendi

FINRA tarafından yapılan bir duyuruya göre, değerlendirme, firmaların bu yıl 1 Temmuz ile 30 Eylül arasında dağıtılan kripto varlıklarla ilgili tüm bireysel iletişimi sunmalarını gerektirecek.

Buna Temmuz başı ile Eylül sonu arasındaki inceleme dönemi içinde “video, sosyal medya, mobil uygulamalar ve web siteleri” de dahil. Şirketlerin ayrıca uyum ve eğitim kılavuzlarının yanı sıra inceleme ve onay süreçlerini de dosyalamaları gerekecek.

FINRA’nın web sitesinde belirtildiğine göre, FINRA gibi düzenleyiciler, “ortaya çıkan sorunlara yönelik düzenleyici bir yanıt belirlemek” için kullanılan bilgileri toplamak üzere “taramalar” veya bunun gibi hedefli incelemeler gerçekleştirmektedir.

FINRA’nın incelemeleri, “firmaların çoğunluğu üzerindeki düzenleyici yükü azaltmak” amacıyla az sayıda firmayla sınırlıdır.

Kripto para iletişimini düzenlemeye yönelik hareket, dünyanın en büyük kripto borsalarından birinin küresel olarak izlenen çöküşünün ardından geldi. FTX ve diğer kripto firmaları, bu yılın başlarında Super Bowl’da bireysel kullanıcıları hedefleyen reklamlara ağırlık vermişti.

FINRA’ya göre, herhangi bir 30 günlük süre içinde 25’ten fazla bireysel yatırımcıya verilen veya sunulan herhangi bir yazılı (elektronik dahil) mesaj “bireysel iletişim” olarak adlandırılır. Yazılı iletişimin yanı sıra video, sosyal medya, mobil uygulamalar ve web siteleri için de geçerlidir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!