ABD’li Finans Profesörleri Açıkladı: ‘Tüm Olumsuzluklara Rağmen Kripto Paralara İlgi Artıyor!’

Kripto para birimleri için zorlu bir 18 ay oldu. Bitcoin’in fiyatı 2021’deki zirvesinden bu yana %60’ın üzerinde düştü, bir dizi kripto projesi ve borsası iflas etti ve düzenleyiciler sektörün en büyük oyuncularından bazılarına karşı yaptırımları artırdı.

Kripto Paralara İlgi Artarak Devam Ediyor

Bazıları bunu, kriptonun her zaman bir heves olduğunun ve bunun ötesine geçemeyeceğinin kanıtı olarak görebilir.

Aslında, bunun tam tersine dair ilgi çekici kanıtlar var. Kriptoyla uğraşan insanların sayısının artmaya devam etmesi, varlık sınıfının kalıcı gücünün kanıtıdır.

Chicago Üniversitesi finans profesörü Michael Weber ve üç ortak yazar, 2018’den bu yana kripto para sahipliğinin nüfusun %2’sinden Aralık 2022 itibariyle %12’sine yükseldiğini tespit etti.

Bu bulguları, son beş yıl boyunca bir katılımcı panelinin tekrarlanan anketlerinden elde edilen sonuçları açıklayan yeni bir çalışma belgesinde paylaştılar.

Weber, “Çoğu insan kripto paraların ne olduğu konusunda çok az bilgiye sahipti” diyor ve ekliyor:

“Ancak daha sonra giderek daha fazla insanın bilgi sahibi olmasıyla birlikte, servetlerinin en azından bir kısmını kriptoya yatıranların oranı son dönemdeki kötü performansa rağmen artmaya devam etti.”

Pew Araştırma Merkezi, Nisan ayında biraz farklı bir soru sorarak, katılımcıların %17’sinin bir kripto para birimine yatırım yaptığını, alım satım yaptığını veya kullandığını tespit etti.

Bunların %16’sı kripto fiyatlarının keskin bir şekilde düştüğü geçtiğimiz yıl kriptoya girmişti.

Çalışmalar, varlık sınıfının özellikle genç erkekler arasında son derece popüler olduğunu gösteriyor.

Weber ve ortak yazarları makalelerine şakayla karışık “Do You Even Crypto, Bro? diye sorduğunda, 20 ila 40 yaş arasındaki erkeklerin %38’inin kripto sahibi olduğunu, buna karşılık bu yaş grubundaki kadınların %16’sının ve 41 ila 60 yaş arasındaki erkeklerin %17’sinin kripto sahibi olduğunu, buna karşılık kadınların %9’unun kripto sahibi olduğunu bildirmişlerdir.

Erkeklerin yalnızca %5’i ve 60 yaş üstü kadınların %3’ü bu varlığa sahip olduğunu bildirmiştir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!