ABD’li Opsiyon Borsası Cboe Digital’den Kritik Hamle! “CFTC’den Bunun İçin Onay Aldı!”

Amerika Birleşik Devletleri’nde büyük bir opsiyon borsası olan Cboe Digital, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) için marjlı vadeli işlem sözleşmeleri sunmak üzere yaptığı başvuruyu ABD emtia düzenleyicisi (CFTC) tarafından onaylattı.

Cboe Digital, Bitcoin (BTC) Ve Ethereum (ETH) İçin Marjlı Vadeli İşlemleri Başlatıyor

Cboe, Aralık 2017’den bu yana kripto vadeli işlem sözleşmeleri sunarken, marjlı işlemler kullanıcılara açık değildi.

Yeni onayla birlikte kullanıcılar Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) vadeli işlemlerini başlangıçta yatırmaları gerekenin çok daha azıyla gerçekleştirebilecekler.

Onay aynı zamanda Cboe için de olumlu bir adım olarak görülüyor çünkü geleneksel finans firmalarının aracılar olmadan kripto vadeli işlemlerine erişmesine olanak tanıyacak.

Cboe Dijital Başkanı John Palmer, yaptığı açıklamada, “Spot piyasaya sahip olmamızın avantajları da burada yatıyor,” dedi. “Katılımcıları fiziksel varlığı saklamaya ya da ona dokunmaya zorlamak istemedik.”

ABD piyasasındakiler ABD Menkul Kıymetler Borsası Komisyonu’nun düzenleyici belirsizliğiyle karşı karşıya kalmaya devam ederken, olumlu haberler sektör için çok önemli bir zamanda geldi.

CFTC Komisyon Üyesi Christy Goldsmith Romero, Cboe’nun yaklaşımını övdü ve diğer kripto firmalarının Cboe’nun liderliğini takip etmesi ve her şeyden önce mevcut geleneksel piyasa yapısına uyması gerektiğini vurguladı.

“Son yıllarda kripto firmaları sıklıkla, düzenlenmemiş bir ortamda var olan bir iş modelini veya piyasa yapısını alıp düzenlenmiş ortama taşımaya çalıştılar. CFTC’nin düzenlenmemiş bir ortamdaki modeller veya yapılarla ilişkili risklere ilişkin bir bakış açısı yoktur.”

“Cboe bunu yapmadı, bunun yerine geleneksel vadeli işlemler piyasa yapısı ve düzenleyici çerçevenin parametreleri dahilinde faaliyet gösterdi,” diye ekledi.

Goldsmith Romero, başarılı başvurunun CFTC’nin FTX’in iflasından önce incelediği başvuruyla “tam bir tezat” oluşturduğunu söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!