ABD’nin Ardından Avrupa Birliği De Bu Borsanın Peşine Düştü!

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin ortaklaşa kurduğu kolluk kuvveti ajansı Europol, geçtiğimiz günlerde ABD’de yaptırıma maruz kalan kripto para borsası Bitzlato’nun peşine düştü. Yetkililer, yaptırım sebebiyle borsada bulunan 19 milyon $ değerindeki kripto para cüzdanlarına el koyduğunu açıkladı.

Europol yetkilileri bugün resmi internet sayfasından yaptıkları bir açıklamada söz konusu borsaya dair bazı veriler paylaştı. Avrupalı yetkililere göre Bitzlato bünyesinde bulunan 2 milyar € değerindeki kripto varlığın neredeyse yarısı yasa dışı faaliyetlerde kullanılıyor.

Bitzlato’da Hangi Altcoinler Bulunuyor?

Borsada bulunan kripto paraların çoğunluğu Bitcoin, Dash ve Dogecoin’den oluşuyor. Bitcoin ve Dogecoin’in popülerliğini herkes biliyor, ancak gizlilik odaklı altcoin DASH’ın büyük miktarda bulunması kafalarda şüphe uyandırdı.

Europol, borsada satılan kriptoların büyük kısmının Rus Rublesine çevrilmesine dikkat çekti:

“Kripto paraların itibari paraya çevrilmesi yasa dışı değil. Ancak siber suç kapsamında yaptığımız araştırma, borsadan büyük miktarda kara paranın döndüğünü ortaya çıkardı. Kara paranın büyük kısmı dolandırıcılık ve fidye yazılımı gibi suçlar ile bağlantılı.”

ABD, 18 Ocak tarihinde Bitzlato’nun yasa dışı faaliyetlerini tespit ederek borsanın kurucusu Anatoly Legkodymov’u tutukladı. Europol ise Belçika, Portekiz, İspanya ve Hollanda’da borsayla bağlantılı kişiler için yakalama emri çıkarttı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!