Airbnb’den Kripto Para Açıklaması: “Ciddi Talep Var!”

Dünyaca ünlü konaklama uygulaması Airbnb’nin kurucu ortağı ve CEO’su Brian Chesky, Bloomberg TV’nin “The David Rubenstein Show’a” konuk oldu.

Kendine yöneltilen soruları cevaplayan ünlü CEO, kripto paraların günümüzde çok önemli bir yeri olduğunu belirterek “Kripto para birimleri ile ilgili ciddi talepler alıyoruz ve bu konu üzerinde bir süredir çalışıyoruz.” dedi.

Airbnb’nin ilk kurulduğunda kimsenin uygulamayı beğenmediğini aktaran Brian Chesky, özellikle pandemi döneminde çok zarar ettiklerini ancak pes etmeden çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

“En Çok Talep Edilen Konu: Kripto Paralar!”

Chesky, geçtiğimiz yıl twitter üzerinden yaptığı ankete atıf yaparak, bu anketten insanların en çok istediği özellik olarak “kripto para ile ödeme” çıktığını hatırlattı.

“Kripto paralar bizden en çok talep edilen özelliklerinden biri. Hatta en fazlası.

Şu anda kripto parayla ödeme özelliğimiz yok ancak bu konuda ciddi şekilde çalışıyoruz.

220 ülkede hizmet veriyoruz. Her ülkenin ABD gibi modern ve sağlam bankacılık sistemi yok. Bu bizim için ciddi bir potansiyel anlamına geliyor. Bu konu hakkında uzun zamandır araştırma içindeyiz.”

Airbnb’nin Kuruluşu!

Airbnb’yi kurdukları zaman çevresindeki herkesin” bunun çok kötü bir fikir” olduğunu söylediklerini belirten Cheskey, ilk başlarda çok ümitsiz olduğunu söyledi.

“Bunun kötü bir fikir olduğunu söyleyen kişiler, fikirlerine gerçekten çok değer verdiğim insanlardı.

2008 yılında gerçekten de çok ümitsizdik. Kimse Airbnb’yi kullanmıyordu. Ancak Airbnb’yi fonlama konusunda başarılı olduk. İnsanlara yatak satamazdık ama kahvaltı satabilirdik.

Biz de ünlülerin isimlerinin olduğu mısır gevreği satmaya başladık. En sonunda 4 dolarlık mısır gevreği ürününü 40 dolara satabiliyor hale gelmiştik. Bu insanların çok hoşuna gitmişti ve 30 bin dolarlık fonlamayı da bu şekilde çıkardık.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!