Alanında Dünyanın En Büyüğü Olan Kurum, Kripto Para Ödemeleri Kabul Edecek!

Dünyanın en büyük sineması olarak da bilinen AMC Entertainment, kripto para ödemelerini kabul etmek için kolları sıvadı. AMC Entertainment ilk olarak ABD içerisindeki salonlarında kripto para ödemelerini başlatmayı ve bunu online olarak yapmayı hedefliyor.

AMC Entertainment, Bitcoin Kabul Edecek

Şirketin finans raporu toplantısında konuşan CEO Adam Aaron, konu hakkında yaptığı açıklamada böyle bir özelliğin 2021 yılı bitmeden geleceğini vurguladı. Aron, AMC’nin kripto para ve Bitcoin ödemelerini nasıl aktif edeceğine dair detay paylaşamsa da bunun Bitpay gibi bir üçüncü parti ödeme şirketi aracılığıyla olacağı tahmin edilmekte.

Şirketin kripto para ödemelerini kabul etmesine önayak olan sebebin ise Reddit üzerindeki hisse çılgınlığı olduğu tahmin edilebilir. Reddit üzerinde başlatılan kampanya, AMC’nin hisselerine rekor bir yükseliş getirmiş ve devamında bu durum Dogecoin gibi kripto paralar için de uygulanmış ancak pek aynı sonuçları vermemişti. Aron, konu hakkında yaptığı açıklamada hisselerinde alım yapan birçok bireysel yatırımcının kripto paraya ilgi duyduğunu vurguladı.

Bitcoin dışında diğer blockchain ağlarındaki farklı kripto paraların desteğini de getirmeyi amaçladıklarını belirten Aron, kesinlikle doğru bir karar veriyor gibi gözüküyor.

AMC hisselerinin değeri de Bitcoin duyurusu ile beraber %3,36 yükseldi ve bunun iyiye işaret olduğu buradan da anlaşılabilmekte. AMC, 1.004 sinema salonuna ve 11.041 ekrana sahip. Bu da şirketi dünyadaki en büyük sinema kuruluşu yapıyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!