Ali Babacan’dan Bitcoin (BTC) Yorumu! “Devlet Denetleme ve Düzenleme Görevini Yapmalı”

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali  Babacan katıldığı TV programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Babacan Bitcoin hakkında da konuştu.

Ülkede istihdamı artırmak için yapılması gerekenleri anlattığı bölümde konuyu 1999-2001 yıllarında yaşanan “banker krizine” getiren Babacan, son günlerde yerli kripto para borsalarında yaşanan vurgunları da buna benzeterek şimdi de Bitcoin faciası yaşıyoruz dedi.

Babacan, mağduriyetlerin devletin bu alandaki denetim ve gözetim görevini yerine getirmemesinden kaynaklandığını ifade etti.

“Banker krizinde hükûmet zayıftı, yolsuzluk büyüktü, arka plan ilişkileri vardı. 1999-2001’de 20 bankanın battığı dönemde de devlet zayıflamıştı.

Bitcoin faciası yaşıyoruz. Aynı. Devlet zayıflıyorsa, devletin düzenleme ve denetleme kapasitesi zayıflıyorsa, yanlış yapanlarla devlet yetkilileri arka plandan ilişkileri yürütüyorsa bu vatandaşımıza büyük maliyet olarak dönüyor. Devletin denetleme ve düzenleme görevini yapması lazım.”

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (14)

  • Ulan yeter artik fakirin fukaranin sirtindan gecindiginiz halktan aldiginiz verginin yarisini zenginden almiyorsunuz siz ilk once gidin futbolculardan vergi alin adamlar bedavadan para kazaniyorlar bu ulkede kimsede bunlari gormuyor nedense yeterin artik

    • maaşını avro ile alan futbolcu meslektaşlarımıza bu uygulama getirilebilir, destekleriz. Ancak bizim gibi TL ile maaş alan ikinci lig futbolculardan kesinlikle gelir vergisi dışında extra vergi alınmasın. zar zor geçiniyoruz.

      • Hic bir sekilde vergi gelmesin Mehmet ne gelir vergisinden bahsediyorsun ya sacma sapan konusma ya yandas sin yada ne dedigini bilmiyosun yada saf ayagina yatiyorsun. Hic bir vergi falan istemiyoruz bize ne fotbulculardan yok avro yok Türk lirası. Kripto paralara hic bir sekilde düzenleme istemiyoruz gelmesin vergi

  • “Bitcoin faciyasi yaşıyoruz” söze bak hic bir memenet yok bizi koruyacaklar ha bizde buna inanacaz dimi ? Hayir tabi ki inanmiyoruz. Duzenleme falan gelmesin vergi istemiyoruz.

  • “Bitcoin faciyasi yaşıyoruz” söze bak ay hayirdir vergi alamioz diye caniniz mi sikildi walla inanamiom sizlere yetmez mi düzenleme daha ne istionuz ? Duzenleem falan gelmesin vergi istemiyoruz.

  • Tnidex sernayo oldugunu bilmiyor muyuz ? Bilioz e daha ne qorevi kikiflsri uydurup vergi mi getirsin diyorsunuz anlamioz. Devletin gorevi suan issizlige is vermek evsizlere ev vermek o kadar vergi alınıyor gecemedigimiz kopruleri ne yapalim araba almaya kalkiyorux KDV otv mtv dahası da var 90 bin liralık arac oluo 400 bin lira boyle yaparak mı görev yapiyor boyle mi düzenleme ve denetleme yapio. Bir kisi en az 2 maas alıo apacik haberlere cikti ilk onlara müdahale edin lütfen buradan 3-5 bisey kazanioz diye gelip vergi istemesinler. Zararimiza ortak olunmuyor kazancimizida ortak olmasin dusenleme falan istemioz ona göre kendimiz tedbirimizi aliriz evelallah solun. Vergi istemiyoruz Sayın Ali Babacan beyefendi vergi gelmesin.

  • "Bitcoin faciyasi yaşıyoruz" ne kadar dusunulmeden kurulmuş bir cümledir. Hayret edilmeyecek gibi değil. iyilik istemeyen akraba gibisiniz ya hem bir faydaniz yok hem işimize müdahil oluyorsunuz. Yerli borsalari kapatın sorun çözülür.

    • + Yerli borsalardan işlem yapmamak EN İYİSİ binance diyorlar sadece binance. Koruyacaz ayagiyla paranizi alacaz diyorlar ama yemezler bunlara inanmiyoruz

    • + Yerli borsalardan işlem yapmamak için iyisi binance diyorlar sadece binance. Koruyacaz ayagiyla paranizi alacaz diyorlar ama yemezler bunlara inanmiyoruz

  • Kesinlikle hayir. Bi bu mu kaldi el atilmadik Sayın Ali Babacan beyefendi bunu sizlerden beklemezdik, bizi çok üzdün...