Altcoinlerde Son Durum Ne? İşte Günün En Çok Kazandıranları!

Bitcoin yatay hareketlerine devam ederken, altcoinlerdeki bekleyiş sürüyor. Birçok altcoin zirve noktasının %60 altından işlem görmesine rağmen alıcı bulmakta zorlanıyor. Bitcoin hakimiyetinin yeniden yükselişe geçmesi ve %45 seviyelerine gelmesi yatırımcıların altcoinlere yönelmesini engelliyor.

Bu sırada bazı altcoinlerin marketten pozitif ayrıştığını gözlemliyoruz. CoinmarketCap verilerine göre ilk 100 coin arasında yer alan kripto paralardan son 24 saatte yükseleneler şu şekilde;

TFUEL yüzde 25, MATIC yüzde 10, LEO yüzde 10, QNT yüzde 9 ve ALGO yüzde 7 primli işlem görüyor.

Marketin geri kalanında yatay bir seyir olduğunu, küçük primlerle negatif ve pozitif bölgelerde hareket ettiklerini gözlemliyoruz.

Bitcoin’deki belirsizlik yatırımcıların pozisyon açmasını engelliyor ve bu da marketin hacmini düşürüyor.

Kripto para yatırımcılarının duygusal reflekslerini ölçmeye çalışan popüler analiz şirketinin, piyasa oynaklığı, pazar hacim ivmesi, sosyal medya ilgisi, Bitcoin hakimiyet grafiği ve internette kripto paralar ile ilgili yapılan araştırma türlerinin trendlerini baz alarak hesapladığı, “korku ve açgözlülük endeksi” bugün 100 üzerinden 23 puan olarak hesaplandı.

Bu piyasadaki korku atmosferinin hala devam ettiğini ve yatırımcıların risk iştahının kapalı olduğunu gösteriyor. Risk iştahının kapalı olması özelikle altcoinlerdeki hareketlerin daha sınırlı olmasına neden oluyor.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!