Altın 483 TL’ye Yükseldi: 500 TL’ye Mi Gidiyor?

Gram altın rekor kırdı. 483 TL seviyesine yükselen gram altının giderek daha yükselmesi piyasada yaşanan dolar kuru rekorları ile birleşince vatandaşların gözü kulağı bugün altındaydı. Dolar kurunda 7.28 TL seviyesi ile rekorun kırılması, euro kurunda 8.60 TL ile yine rekor kırılması altın yatırımcılarının da 483 TL seviyesine yükselen gram altından kazanç elde etmesi gündemi belirledi.

Kısa süre önce 400 TL seviyesinden daha düşük olan gram altın bir anda yükselmeye başladı. ONS altının dolar bazında yükselişe geçmesi ve aynı zamanda küresel piyasalarda altın ve değerli metallere taleplerin patlaması sonucunda fiyatlar tüm dünyada yükselişe geçti. Gram altının fiyatı bugün 483 TL’yi görürken yatırımcılar ise 500 TL seviyesinin görülüp görülmeyeceğini merak etmeye başladılar.

Kısa süre içerisinde çok sayıda yatırımcı altın yatırımlarına yeni yatırımlar eklerken, bunun yanında 430 TL seviyesinden alım yapan yatırımcıların bile çok ciddi oranlarda kazanç elde ettikleri gözlemlendi. Vatandaşlar, kısa süre içerisinde bu yükselişlere müdahale edilmesini isterken bir yanda ise bu yükselişlere sevinen çok sayıda yatırımcı var. Yatırımcılar, yaptıkları yatırımın değer kazanmasının sevindirici olduğunu ve bu yatırımları değer kazanacak olduğu umudu ve beklentisi ile yaptıklarına değinirken, bir yandan da yükselişlerin korkutucu olduğuna değinenlerin sayısı oldukça çok.

Ekonomistler Endişeli

Ekonomistler, değerli metallerin ve dolar kurunun bir anda bu kadar değer kazanmasının ekonomi için bir şok etkisi oluşturacağını, eğer ki bu artışlar çok kısa süre içerisinde düşürülemezse ekonomide birçok ürünün fiyatının artması ve buna bağlı enflasyon patlamasının ülkede kriz yaratabileceğini düşünüyor. Bazı ekonomistler TCMB’nin yeni adımlar atabileceğini ve faizler konusunda yeniden daha ciddi kararlar alabileceğine değinirken, bazı ekonomistler ise mevcut durumu değiştirmenin ne TCMB, ne de başka bir şekilde olmayacağını, piyasalara güven veren değişikliklerin uygulanması gerektiğine değiniyorlar.

AK Parti hükümetinden altın ve dolar kuru konusunda herhangi bir açıklama henüz yapılmazken, özellikle de yapılacak açıklamaların merakla beklendiği, altın yatırımcılarının da bu açıklamayı beklediği görülmekte.

*Gram altın gün içerisinde 483 TL seviyesinden alıcı bulurken, gelecek günlerde düşüş/yükseliş olması mümkün olabilir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!