Amerika Bitcoin’i Yasaklayacak Mı?

Morgan Creek Digital’in kurucu ortağı Anthony Pompliano, Bitcoin’in ABD yönetimi tarafından yasaklanması senaryosunda neler olabileceği konusunda kendi düşüncelerini açıkladı. Bitcoin’in gelecekte hükümetleri tatbikat yapmaya zorlayabileceği uyarısında bulunan Pompliano, “Bitcoin’i ya yasaklayacak, ya da hiç ellemeyecekler ve benimseyecekler” dedi.

Pompliano, Bitcoin’in ABD tarafından yasaklanması durumunda diğer Rusya ve Çin gibi güçlerin Bitcoin’i benimseyebileceğini iddia etti.

“Yanlış Sözler!” Tepkisi Gördü

Çok sayıda kripto para yatırımcısı ise Pompliano’nun ABD hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Özellikle Amerikalı kripto para yatırımcıları, hükümetlerinin ‘bu dakika’ kripto para birimlerini yasaklama kararı alması durumunda tüm dünyada kripto paralar dakikalar içerisinde yasaklanmasının mümkün olabileceğini, kripto para birimi borsalarının kapatılması konusunda küresel bir talimat vermenin mümkün olmasa bile ABD’de yasaklanması durumunda Bitcoin’in %56’sından daha fazlasını kontrol eden Amerikan yatırımcıların piyasadan çıkması ile ‘Bitcoin’in bir değeri ve güvenliğinin kalmayacağı’ açıklamasında bulundular.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (1)

  • En mantıklı düzenleme uluslararası para konsorsiyumu kurulması,
    Kripto paraların ortak bir kararla belirli kurallara bağlanması,
    Bitcoin'de Alt değer satoshi' nin ve diğer paraların altına endekslenmesi,
    Kripto paraların bütün dünyada geçerli olması ve reel paralarla aynı statüye sahip hale getirilmesi,
    Kripto paraların oluşumu ve yokedilmesinin, reel para veya başka değer oluşumlarıyla koordineli ve belirli kurallara bağlanması, denetlenmesi gerekiyor.
    Şu anda hiçbir ülkenin garantörlüğünde olmayan kripto paralar bütün ekonomileri ve devletleri büyük oranda tehdit etmektedir.
    Her ülkenin mevcut basılı parçalarından bir miktarı imha edilip buna karşılık kripto paraları piyasaya sunulabilir.
    Yapılacak en mantıklı hareketler bunlardır.
    Kriptolar bugünkü şekilde serbest hareket ederse tüm dünya ülkelerinin egemen para birimi olacaktır yok müdahale edilip yasaklanırsa kısa bir bocalama ve çelişki sonrasında daha çok talep görüp karaborsa halinde yine egemen bir güç olacaktır en doğrusu dünya kripto paralara adapte olmalıdır. Büyük yatırımcılar ortak karar alıp ellerindeki paraları toplu halde satıp bir anda kriptolara değersiz hale getirip yokoluşa sürükleyebilirler fakat bu büyük kaosa ve felakete ve savaşa sebep olabilir ve kripto para çalışmalarını durdurmaz. En mantıklısıkonsorsiyum ve adaptasyon dur. Erkan Gündüz