Amerika İşsizlik Parasına Başvuruda Rekora Koşuyor: Trump Yönetiminde Çanlar Çalıyor!

Corona virüsü darbesi Amerikan ekonomisi ve tüm dünya ekonomisini derinden sarstı. Washington yönetimi bir süredir 12 Nisan’da işyerlerini açmak, corona virüsünün etkisinden kurtulmak adına çalışmaları hızlandırmak isterken ABD Çalışma Bakanlığı’ndan yapılan yeni açıklamada geçtiğimiz hafta 3.2 milyon Amerikan vatandaşının işsizlik parasına başvurduğunu açıkladı.

Washington’un işsizlik paralarını ödeyecek parası olmasına rağmen merkezi hükümetin işsiz kalan vatandaş sayısını en düşük düzeyde tutmak, bu sayede istihdamı ve ekonomiyi en yüksek seviyelerde güncel olarak tutmak istediği belirtiliyor.

Aynı zamanda bu rakamların rekora doğru koştuğu, işsizlik parasına başvuruların daha fazla artması halinde Amerikan ekonomisinde yeniden iş kurmak, ev satışları gibi konularda problemler yaşanabilecek olduğu tahmin ediliyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!