Amerikan Yetkili: Siber Saldırı Suçları Yüzde 75 Arttı!

ABD Temsilciler Meclisi üyesi ve alt komite başkanı Emanuel Cleaver, açıklamasında kripto para birimlerine yönelik saldırılarda dahil olmak üzere %75 oranında günlük daha fazla siber saldırı raporu aldıklarını açıkladı. FBI’ın bu konuda pandemi öncesine oranla %75 oranında daha fazla günlük siber saldırı raporu aldığını ve bu durumun araştırıldığını ifade eden Cleaver, bu konuda ABD’nin alması gereken önlemleri daha da hızlandırması gerektiğini bildirdi.

Bir süredir dünyada pandemi sürecinden dolayı ekonomik sorunlar böyle gösterdi ve bu durumdan dolayı özellikle siber dolandırıcılık vakaları başta olmak üzere, siber saldırı vakaları çok fazla arttı. Bunun sorumlusu olarak siber saldırganların evlerde hapis kaldıkları süreyi binlerce, milyonlarca dolar çalarak geçirmek istemeleri ve bu konuda kendilerini sürekli geliştirecek adımlar atmaları sebep olarak gösterilmeye başladı.

Trilyon dolarlık Amerikan ekonomisinde borsalar hızla düşerken, aynı zamanda diğer birçok ülkede de benzer olaylar yaşandı. Ekonomik bir takım krizlerin etkisi devam ederken, özellikle bu dönemden sonra çok daha fazla etkilerin ortaya çıkması, bu durumun siber saldırı oranlarını büyük oranda artırabileceği tahmin ediliyor.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi ve alt komite başkanı Emanuel Cleaver, kripto para birimleri konusunda da uyarıldı. Komite toplantısına katılan VMware’in siber güvenlik stratejisi başkanı Tom Kellermann, siber saldırılarda özellikle kripto para birimlerinin çok aktif olarak kullanıldığını ve siber dolandırıcılık olaylarının içerisinde kripto para adına çok denk geldiklerine değinerek, ABD yetkililerinin kripto paraları yasal açıdan güçlü bir şekilde düzenlemesi gerektiğini açıkladı.

ABD’li siyasi üst düzey yetkili isimlerin eğer ki kripto paraları düzenlerler ise siber saldırıların oranında düşüş olabileceği, bunun siber saldırganların tamamen anonim araçlar bulamayacaklarından ötürü siber saldırıların dozunu düşürmek zorunda kalacaklarına işaret edeceğine değindi.

Ancak Amerikan siyasi yetkililer kripto para düzenlemeleri konusunda ilk kez uyarılmıyor. Daha önce birçok kez uyarı ve öneriler almalarına rağmen yetkililer kripto para yasal düzenlemeleri ile ilgili hiçbir adım atmadı. Bu dönemde siber saldırıların artmasında özellikle Bitcoin ve XMR gibi gizlilik odaklı kripto paraların çok büyük bir araç olduğu ifade edilmekte.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!