Amerika’nın En Eski Bankası, İrlanda’da Kripto Para Birimi Açtı!

Amerika’nın en eski bankası olan ve yakın zamanda kripto para sektörüne yönelik girişimlerde bulunan BNY Mellon, şimdi de ülke dışına açılıyor. 30 Mayıs tarihinde Business Portal tarafından aktarılan bilgilere göre, BNY Mellon direkt olarak İrlanda, Dublin içerisinde yeni bir birim açıyor.

BNY Mellon, Kripto Para Hizmetini Açtı

BNY Mellon‘ın Dijital İnovasyon Merkezi isimli bu şubesi, direkt olarak kripto para hizmeti verecek. BNY Mellon’ın kripto para hizmetinin farklı kripto paraları kapsayacağı ve bunun kurumsal müşterilere depolama hizmeti olarak da devam edeceği belirtiliyor.

BNY Mellon, şubat ayının başlarında kripto para sektörüne girdiğini açıklamıştı. Bankanın devamında ise Citi ve JPMorgan gibi dev kurumlar da Bitcoin ile ilgili çeşitli hizmetler vermeye başladı.

Bu sebeple BNY Mellon tarafından atılan hamlelerin aslında sektöre öncülük ettiği görülmekte. BNY Mellon’ın kripto para depolama hizmeti vermek için İrlanda içerisinde açtığı bu şube de diğer bankaların katılımını sağlayabilir. Kripto para sektörü son dönemde sert bir düşüş yaşıyor olsa da kurumsal yatırımcıların destekleri ve katkıları uzun vadede fiyat değişimini etkileyebilir.

Bireysel kabule zaten ulaştığı görülen kripto paraların kurumsal kabule ulaşması ise kripto para devriminin çok daha fazla başarılı olmasını sağlayabilir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!