Analist Bitcoin Dominansını Değerlendirdi: Altcoin Sezonunun Başlangıcına Dair Konuştu!

Analistlere göre Bitcoin (BTC) diğer kripto para birimlerinden (altcoinler) daha fazla pazar payı kazanmayı bıraktı, bu da altcoinlerin yakında daha iyi performans göstereceği anlamına gelebilir.

TradingView verileri, Bitcoin’in hakimiyet oranının yani piyasanın ne kadarlık kısmına sahip olduğunun ilk çeyrekte %42’den %48’e çıktığını ancak bu ay bunun üzerine çıkmadığını gösteriyor.

Analiste Göre Bitcoin Dominansı Yüzde 48 Seviyesinin Üstündeyken Altına Düşerse Altcoinler Hareketleniyor

Hakimiyet oranı neredeyse iki yıldır %38 ile %48 arasında seyrediyor ve %46 ile %48 arasından düştüğünde altcoinler genellikle büyük artışlar kaydediliyor.

Kripto hizmetleri sağlayıcısı Matrixport’ta araştırma ve strateji lideri olan Markus Thielen Perşembe günü müşterilere gönderdiği bir notta, “Bitcoin’in hakimiyeti zirveye ulaşmış olabilir, bu da altcoinlerin daha iyi performans göstereceğinin sinyalini veriyor olabilir” dedi.

Geçmiş veriler, Bitcoin’in hakimiyet oranının Temmuz 2021’de %48’in altına düşmesinin ardından altcoinlerin toplam değerinin iki ay içinde %60’tan fazla artarak 1.39 trilyon dolara yükseldiğini gösteriyor.

Ekim 2021 ortasında ve Haziran 2022’de hakimiyet oranındaki benzer düşüşler de altcoin değerlerinin yükselmesine neden olmuştu. Thielen bunun tekrar yaşanabileceğini düşünüyor.

Thielen yaptığı açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Bitcoin’in hakimiyeti 2022’dekiyle aynı seviyelerde, toplam kripto piyasa değerinin %45-46’sı civarında görünüyor. Bitcoin’in ekosistemin geri kalanından daha iyi performans göstermeye devam etmesi, yalnızca Bitcoin’in önemli olduğu anlamına gelir ki diğer zincirler üzerinde dönen para ve yetenek miktarı göz önüne alındığında bu pek olası görünmüyor.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!