Analist: “Bitcoin’de Bu Seviye Kırılana Kadar Boğayım!”

Bitcoin‘in 29.000 doların üzerine çıkması 30.000 dolar yolda mı sorusunu akıllara getirirken dün 27.500 dolar seviyelerine kadar düşmesi yatırımcıları tedirgin etti.

2022’de Bitcoin’in dip fiyatını doğru tahmin etmesiyle ön plana çıkan ve DonAlt takma adını kullanan kripto para analisti BTC‘de önemli gördüğü seviyeleri paylaştı.

Dün yayınladığı videosunda Bitcoin’deki yükselişin devam etmesini beklediğini belirten analist, bunun nedeni olarak BTC’nin aylık ve haftalık grafiklerinin iyi olmasını gösterdi.

Bitcoin’de 22.000-23.000 doların önemli olduğuna dikkat çeken analist BTC’nin bu seviyenin altına düşmesi halinde yükseliş senaryosunun geçersiz olacağını belirtti.

“Bitcoin şimdiye kadar çok iyi, değil mi? 16.000 dolardan yaptığımız alımlar neredeyse 2 kat arttı. Ve hala Bitcoin’in gidecek çok yolu var.

Bitcoin grafiği aylık iyi görünüyor, son günler korkunç bir şekilde ters giderse ve 23.000 doların altına düşersek, o zaman mahvolduk demektir. Ama bunun olmasını beklemiyorum.

Gerçekçi olarak 22.000 tuttuğumuz sürece haftalık iyi görünüyor. Ancak 22.000 doların altına düşersek BTC’deki yükseliş senaryosu geçersiz olacak ve yükseliş boşa gidecek.”

Ancak Bitcoin yükseliş ivmesini sürdürürse analist BTC‘nin bir sonraki hedefinin 35.000 dolar olduğunu belirtti.

Bankacılık krizinin Bitcoin ve kripto piyasası için güçlü bir destek olduğunu belirten analist sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bitcoin yukarı yönlü hareketini sürdürürse, bir sonraki direnç 35.000 dolar, yani hedef burası.

Bankacılık krizi ve kurtarma paketleri temelde kripto için sahip olabileceğiniz en olumlu şey. Zira kripto da bu yüzden var.

Ayrıca elimizde 2024 yarılanma olayı da var. Bitcoin’in güçlü duruşuyla yarılanma iyi bir kombinasyon oldu.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!