Analist: “Tesla, Bitcoin’de (BTC) Ayı Sezonu Başladığı İçin Araç Satışlarını Durdurdu!”

Bitcoin’de yaklaşık bir haftadır olumsuz ve manipülatif bir haber akışı vardı. Bu haber akışı sırasında kripto para piyasaları korku ve açgözlülük endeksi en son Nisan 2020’de gördüğü seviyelere indi. Endeks 26 puanla bu yılın en düşük seviyesini gördü.

Bu haber akışından olumsuz etkilenen Bitcoin düştüğü yerden kalkmakta zorlanırken, analistlerden yatırımcıları tedirgin eden yorumlar gelmeye başladı.

Analist Magic Poop Cannon Bitcoin’deki son durumu değerlendirdi ve olası bir ayı piyasasına girişte düşebileceğimiz seviyeleri araştırdı.

“Bitcoin 50 günlük hareketli ortalamasının altında işlem görüyor. Bu bir zayıflık belirtisi. Şu anda düşüş eğilimindeyim ancak BTC günlük olarak MA 50’nin üzerine çıkabilir ve daha yüksek tepe ve dip yapmaya başlarsa bu defa daha da yüksek bir zirve beklerim. Şu anda tükenmiş bir pazarda zayıflığın giderek arttığını görüyorum.

Eğer ayı piyasasına giriş yerindeysek, 12.000$ ve 15.000$’a kadar düşebileceğimizi düşünüyorum. Buradaki kilit kelime “eğer”. Zirvede olup olmadığımıza emin değiliz. Eğer zirvedeysek bunun en fazla düşebileceği yer 12k-15k bandı olacaktır.”

Cannon’un Tesla ile ilgili yorumu da oldukça dikkat çekici. Cannon, Tesla’nın Bitcoin’in zirvede olduğunu fark etmiş olabileceği düşünüyor.

“Birisi size BTC ödeme yaparsa ve ayı piyasasının başlangıcındaysanız elinizde tuttuğunuz BTC’lerden zarar edersiniz. Tesla, Bitcoin’in zirvede olduğunu fark etmiş olabilir. Bu nedenle BTC ödemelerini durdurdular.”

Elon Musk’ın Bitcoin ile ödeme almayı bırakmasına gerekçe olarak gösterdiği “temiz enerji” kaygılarının çok da tutarlı olmaması bu tezi destekliyor.

Zira Bitcoin’e yönelik bu eleştiriler yıllardır yapılıyordu. Tesla’nın çok da yeni olmayan bu eleştirilere sarılarak Bitcoin ödemelerini askıya alması kafaları karıştırdı.

Analistin çıkarımlarında haklı olup olmadığını zaman gösterecek. Bu süreçte uzmanlar tutarlı bir yükseliş sinyali gelmeden pozisyona girmenin riskli olduğunu hatırlatıyor.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (16)

  • Yeter artık bir kişi bütün ekosistemi zehirliyor.İnsanlar neden birinin sözleri veya tweet leri ile hareket ediyorlar,anlamsız.Bir öngörünüz yokmu? Neden bir yatırım yaparken araştırmıyorsunuz.Bu şekilde yatırım yapıp,sonra ben yandım ben battım diyorlar.

  • İnsanlari tedirgin etmeyelim bu haber ile lütfen acil kaldıralım çok kişinin canı yanacak bu haber ile insanlar elindeki coinlere sattirip birilerine peşkeş mi cekmeye çalışıyorsunuz piyasa cok düşer acil kaldıralım bu haberi her kişinin söylediğinide yayinlamayalim

  • Saçma bir yaklaşım bu şöyle ki : ayı sezonunda diyelim ki btc 15 bin dolara düştü tesla araç fiyatları da 60 bin olsun bu durumda elın musk ömrü beş yıl olan bir malı (tesla araba), gelecekte adet değeri milyon dolar olama ihtimali olan bir mal ile hamde 4/1 oranla satmış olur yani ; ayı gelmiş olsa bile beş yıl sonra bittiğinde ömrü dolmuş olan tesla arabanın değeri en kötü ihtimalle 400 bin dolar olacaktır. Elon musk bu hesabı yapamaz mı? Bence çoktan yapmıştır, olay ayı geldi araba satılmaz değersiz coin ile olayı olamaz.

    • Adam BTC ile arasına mesafe koyuyor. Çünkü BTC düştükçe hisse senedi de düşüyor. Zaten BTC ile tesla alan kişi sayısı az. Daha da düşeceği için şirketini koyuyor. Aldığı BTC 1.5 milyar dolar. Geçen hafta hisseden kaybı 25 milyar dolar. Kaç araba satarak kapatacak bunu ? Bilmediğin konulara yorum yapma

  • Bu haberi, :AYI SEZONU BAŞLADIGI İÇİN" başlıgı ile vermeniz çok tehlikeli. birçok yatırımcıyı panikletebileceğini düşünmeliydiniz, biraz sorumsuz bir başlık atmışsınız. içeriği okuyunca tabiki farklı ama unutmayın Bizler alt yazı ile yetinen milletiz. saygılar

    • Olay Tesla’nın bu şekilde düşünmesi zaten, analist Tesla ayı sezonu geldiğini düşünüyor ve bunun için satışları durdurdu diyor. Mesele bu yorumun doğruluğu yanlışlığı değil, analistin yorumu tam olarak bu. Başlıkta bunu vermiş.

  • Elon Musk manipüle ediyor. Şu an BTC topladığına eminim. Düşeceğini öngörebilseydi düşmeden önce elindeki BTC leri satardı. Bir kaç haftaya aksine BTC nin fiyatının 75000$ olacağını düşünüyorum

    • Tesla bitcoin aldığını açıkladığında 20 bin dolar civarı idi, 64 bine kadsr çıktı. Eminin ana parayı çekip karla devam ediyordur. Piyasayı manipüle edip kolay para kazanm çabasına girdi ve insanlara acımıyor.