Analistler Bitcoin’in Neden Duraksadığını Yorumluyor: Gidişat Ne Yönde Olacak?

Lider kripto para birimi Bitcoin 2023’ün ilk ayında devamlı yukarı hareket etti. Bitcoin yükselişin ardından son günlerde önemli direnç seviyelerinden 24.000-25.000 aralığında duraksadı. Söz konusu aralık 2022 Ağustos ayında aşılamamış ve Bitcoin serbest düşüşüne devam etmişti.

Kripto uzmanları Bitcoin’in bu ölümcül fiyat aralığından hangi şartlarda çıkabileceği hakkında yorum yapıyor.

“BTC’nin Geleceği Teknoloji Hisselerine Bağlı”

Yatırım şirketi CEC Capital’de kripto danışmanı görevinde bulunan Laurent Kssis, Bitcoin’i 25 bin doların üzerine teknoloji şirketlerinin taşıyabileceğini düşünüyor.

Kssis, verdiği demeçte teknoloji şirketlerinin geçtiğimiz yıl berbat bilançolar açıkladığına vurgu yaptı. Analiste göre bu sebepten dolayı Bitcoin daha fazla yükselmiyor.

Teknoloji şirketlerinin ilk çeyrek bilançosu Mart ayında art arda açıklanacak. Kripto uzmanı sağlam bilançolar geldiği takdirde BTC’nin yoluna devam edeceğine dair görüş bildirdi.

Bitcoin ve Nasdaq Birlikte Hareket Ediyor

ABD’de teknoloji şirketlerinin ağırlıklı olduğu hisse senedi endeksi Nasdaq, Bitcoin ile paralel hareket ediyor. Güncel veriye göre hisse endeksi ile lider kripto para birimi arasındaki 90 günlük korelasyon katsayısı 0,75 civarında seyrediyor.

Bakıldığı zaman uzmanların ortak görüşü özellikle küresel şartların daha da iyileşmesi kripto para piyasasının yükseliş yönlü hareketini de tetikleyecek yönünde.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!