Analistten Bitcoin (BTC) Kehaneti: Dip İçin Seviye ve Tarih Verdi, Ethereum’u Yorumladı!

BitBoy Crypto’nun kurucusu Ben Armstrong, Bitcoin fiyatının yıl içinde yüzde 60 düştüğünü, ancak çöküşün sona ermediğini iddia etti ve 10.000 dolara kadar dip yapacağını düşündüğünü söyledi.

Armstrong, yıl içinde faiz oranlarını 300 baz puan artıran FED’in Aralık ayında sıkılaştırmaya ara vereceğini ve bunun da piyasaların dibe vurmasına yol açacağını sözlerine ekledi.

“Aralık Ayında FED Faiz Artırımlarına Ara Verince Bitcoin Dibe Vurabilir”

Armstrong, konuyla ilgili düşüncelerini şöyle devam ettirdi:

“Cathie Wood’un, BM’nin, dünyanın ve şu anda devasa enerji krizleri yaşayan ülkelerin baskısı Aralık ayında baskıya neden olacak.

FED faiz artırımını durduracağını açıklayacak, dolayısıyla Kasım sonunda 14.000 dolar civarında bir dip bekliyoruz, ancak kesinlikle 10.000 dolara kadar inebilir.”

Armstrong, Dubai’deki Future Blockchain Summit’te Kitco News Baş Editörü ve Baş Sunucusu Michelle Makori ile konuştu.

Armstrong, Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmadan önce “düşüşe geçerek” daha düşük fiyatlara ulaşacağını söyledi:

“Dört yıllık Bitcoin döngüsünün haritasını çıkardık, nerede olması gerektiğini, nerede dip yapması gerektiğini ve fiyat aralığını belirledik.

Geleneksel olarak BTC için yüzde 85’lik bir düşüş elde ediyoruz… Bu da 10.000 ila 14.000 $ arasında bir aralık. BTC’nin gideceğini düşündüğümüz yer de burası.”

BTC şu anda 18.000 ila 20.000 dolar arasında işlem görüyor.

“BTC ABD’deki Ara Seçimlerden Sonra Genellikle Dibi Görmüştür”

Armstrong ayrıca 17.000 doların “psikolojik” bir destek seviyesi olduğunu iddia etti ve önemli destek seviyelerinde, yatırımcıların algıladıkları dip seviyeden satın almaları nedeniyle Bitcoin fiyatında geçici bir “yükseliş” olabileceğini sözlerine ekledi.

Yaklaşan ABD ara seçimlerinin BTC piyasasının dip seviyesinin zamanlaması açısından çok önemli olduğuna işaret etti:

 “Ara seçimlerden üç ila beş hafta sonrası, geleneksel olarak BTC’nin dibe vurduğu zamandır. Şimdi Bitcoin bu zaman aralığıyla aynı hizaya gelmeye başlıyor.”

Ethereum BTC’yi Geçecek Mi?

‘Flippening’, bazı kripto para analistleri arasında Ethereum’un piyasa değeri açısından Bitcoin’i geçeceğine dair bir öngörüdür.

Armstrong, Ethereum’un ‘deflasyonist’ yapısı göz önüne alındığında Flippening’in gerçekleşmesinin muhtemel olduğunu söyledi:

“Ethereum’un piyasa değerinin bizim deyimimizle, Bitcoin’i flippen edeceğine inanıyorum. Merge, Ethereum’un enflasyon oranını yüzde 95 oranında düşürdü.

Şu anda Web3 Ethereum’dur. Bu çok açık… Ethereum bir sonraki boğa koşusunda piyasa değeri olarak Bitcoin’i geçecek.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!

Yorumları Göster (4)

  • Ne zaman böyle olumsuz söylemler duysam, almış ve kazanmışım. Yani korkuyu satın almak önemli. 18,000Lerde ikili dip yapıp çıkacaktır. DXY çok önemli unsur DXY Düştükçe çıkacağız . Güzel günler yakındır.

  • Yine iyi fiyat tahmini vermiş! Bende 3.800 K diyorum! Mutlaka güzel bir çakacak!... Aylardır Fomo tuzağı ile Milleti içeri aldılar!!! Üç verip beş çaktılar. Bunların kompilesi yok edilmeli! Sonuç kaosa doğru gidiyor...