Anket: Hedge Fonları Bitcoin Yatırımlarını Artıracak

btc

Bitcoin ve kripto paralardaki fiyat dalgalanmaları uzun vadeli beklentileri değiştirmedi. Fon yöneticisi İntertrust tarafından gerçekleştirilen ankete katılan hedge fonu yöneticileri Bitcoin ve kripto para yatırımlarını artırmayı planladıklarını söyledi.

Yaklaşık 7.2 milyar dolarlık varlığı yöneten fon yöneticileri 2026 yılına kadar varlıklarının %7.2 siyle kripto para birimlerine yatırım yapabileceklerini ifade etti. Ankete katılan yöneticilerin %17’si bu oranın %10’dan fazla olacağını düşünüyor.

Hali hazırda pek çok hedge fonunun kripto paralar ile ilgilendiğini görüyoruz. Ancak anket sonuçlarına göre zaman içerisinde daha fazla fon bu alana akacak.

Bitcoin ve kripto paralardaki dalgalanmalar pek çok yatırımcının onlara şüpheyle yaklaşmasına neden olsa da anket sonuçlarına göre kurumsal yatırımcılar kripto paraların gelecekte de popüler olacağını düşünüyor.

Özellikle yüksek risk toleransına sahip yatırımcıların kripto paralar ile yakından ilgilendiğini gözlemliyoruz. Uzmanlar Bitcoin’de kurumsal benimsemenin ve piyasa değerinin artmasıyla volatilitenin azalacağını, bu durumun daha fazla yatırımcıyı bu alana yönlendireceğini düşünüyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!