Anket: “Kötü Haberler ABD’li Yatırımcıların Bitcoin Alma Düşüncesini Etkilemedi!”

Morning Consult Bitcoin’de yaşanan düşüş sonrası ABD’li yatırımcıların nabzını ölçtü. Şirket tarafından yapılan ankette enteresan sonuçlara ulaşıldı.

Bildiğiniz üzere Mayıs ayında gelen FUD dalgasıyla birlikte Bitcoin’de %50’lik bir düşüş yaşandı. Yatırımcılar yaklaşık 1 yıldır bu denli kötü bir haber akışı ile karşılaşmamıştı. Anket sonuçlarına göre bu FUD dalgası yatırımcıların Bitcoin satın alma düşüncesini çok fazla etkilemedi.

Morning Consult tarafından yapılan anket sonuçlarına göre olumsuz haberlere rağmen ABD’lilerin Bitcoin satın alma düşünceleri nispeten sabit kaldı.

Bitcoin alma düşüncesinde bir değişiklik olmasa da yatırımcıların Bitcoin’e olan güveninin sarsıldığı görülüyor. ABD’li yatırımcıların Bitcoin’e duydukları güven azalırken, geçtiğimiz aylarda halka arz olan Coinbase borsasına olan güvenin  arttığı tespit edildi.

Anket sonuçlarına göre her 10 ABD’liden 9’u Bitcoin’i duydu ve ABD’li yetişkinlerin %17’si Bitcoin’e sahip olduğunu ifade etti. Yatırımcıların bir çoğu Bitcoin’e yönelik kötü haberlere maruz kalmadıklarını veya etkilenmediklerini belirtti.

Aşağıdaki tabloda şirketlere göre Bitcoin sahipliğine ilişkin bilgileri görebilirsiniz. Varlık yönetim şirketi Fidelity’nin müşterilerinin %42’si hali hazırda Bitcoin’e sahip ve bunların 3’te 1’i Bitcoin satın almayı hala düşünüyor.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!