Anket Sonuçları: İşletmeler Dogecoin’i (DOGE) Ödeme Yöntemi Kabul Etmeye İlgili!

Dogecoin‘i (DOGE) her geçen gün popülerliğini artırırken işletmeler tarafından ödemelerdeki kabul edilme oranını da ciddi şekilde fazlalaştırıyor.

Yakın tarihli bir ankette ABD merkezli 3 işletme sahibinden yaklaşık birinin Dogecoin’i bir ödeme yöntemi olarak kabul etmeye ilgili olduğu ortaya kondu.

Digital.com’un anketine katılan toplam 1.000 katılımcının %27’si bu yıl DOGE ödemesi ekleyeceğini söyledi. %10’luk bir grup ise popüler kripto para birimini gelecek yıl kabul etmeye başlayacağını belirtti. Buna karşılık %18’lik bir grup, dijital para birimi ödemesinin önümüzdeki iki ila beş yıl içinde ödeme yöntemlerine entegre edileceğini açıkladı.

Öte yandan 100 işletmeci DOGE ödemelerini kabul etmeye başladığını ifade etti. Bununla birlikte katılımcıların %29’u DOGE ödemelerini kabul edeceğini söylemesine karşın bunun ne zaman gerçekleşeceğini belirtmedi.

Kripto ödemelerini kabul etme planlarını açıklayan katılımcıların ve kripto para birimini bir ödeme yöntemi olarak tercih etme planları olanların %83’ü ise Bitcoin (BTC) kabul edeceğini söylüyor. Buna karşılık bunların %42’si Ethereum’u (ETH) tercih etmiş bulunuyor.

Bazı İşletmeler Kripto Kabul Etme Konusunda Baskı Hissediyor

İşletme sahiplerinin yaklaşık %30’u kripto para kabulü noktasında baskı gördüklerini beyan ederken bu kategorideki katılımcıların %52,6’sı kripto para biriminin ödeme yöntemlerine eklenmemenin önemli müşterilerin kaybına neden olabileceğinden korkuyor.

Öte yandan, % 48.8’i kripto para birimini sadece modern ABD işletmeleri olarak derecelendirilmelerini sağlamak için kabul etmek istediklerini kaydetti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!