Aptos (APT), Ethereum’u (ETH) Öldürmeye Mi Geliyor? Aptos Kurucusu Açıkladı!

Girişim sermayesi destekli katman-1 blok zinciri Aptos (APT) altcoini, Ocak ayında büyük bir fiyat artışı gördü ve değeri geçen ay %400’ün üzerinde arttı.

Geçen ay sadece 3,59 dolardan işlem gören APT, bugün 19 doların üstünü de gördü. Yaklaşık 3 milyar dolarlık piyasa değeri şu anda Stellar ve Bitcoin Cash’i geride bıraktı ve Ethereum Classic ve Monero’ya yaklaşıyor.

Tamamen seyreltilmiş değeri göz önünde bulundurulduğunda, Aptos şu anda 18 milyar dolar ile dördüncü en büyük zincir konumunda. Ancak ağa olan ilgi, büyük ölçüde düşük bir kullanıcı ve geliştirici tabanına sahip olduğu için bazı şüpheleri de beraberinde getirdi.

Blockworks, Aptos’un kurucu ortağı ve Baş Teknoloji Sorumlusu Avery Ching ile konuştu ve ağın gelişimini, kullanıcı tabanı hakkındaki görüşlerini ve neden şu anda ilgi gördüğünü düşündüğünü anlattı.

Aptos Kurucu Ortağı, APT Rallisi ve “Ethereum Katili” Benzetmesi Hakkında Konuştu

Ching, Aptos’un ana hedefinin Web2 için bulut bilişim neyse, merkeziyetsiz uygulamalar için de o olmak olduğunu söyledi:

“Netflix’in ya da Dropbox’ın, Amazon’un ya da Meta’nın neye bağımlı olduğunu düşünün. Bu ürünler, dünyanın dört bir yanındaki veri merkezlerinde çalışan milyonlarca makineye güveniyor, bir dakika içinde ölçeklendirebilir ve küçültebilirler, böylece ürünlerini desteklemek için muazzam miktarda hacme sahip olabilirler.”

Aptos ekosistemi üzerindeki kilitli değer (TVL) APT tokeni olarak değerlendirildiğinde 2022 yılının sonundan bu yana düşüş trendi içerisinde.

Ağın piyasa değerinin TVL değerine oranı, Ethereum’a oranla kat kat daha fazla bir değere işaret ediyor.

Ching, modası geçmiş ‘Ethereum katili’ benzetmesini umursamıyor:

“Biz kimseyi öldürmek için burada değiliz. Ethereum’un harika bir teknoloji olduğunu düşünüyorum. Aslında Ethereum’un yaptığı pek çok şeyden ilham alıyoruz.”

Aptos Vakfı’nın tokenomics dağılımına göre, çekirdek kadronun %19’luk token payı 12 ay boyunca kilitli ancak yine de bu tokenler stake edilebiliyor ve APT geliştirici ekibi yükselen fiyat ile birlikte staking ödüllerini satarak kar elde edebiliyor.

Ching token’ın fiyatı hakkında yorum yapmaktan kaçındı:

“Token hakkında özel olarak konuşamam, sadece misyonumuzun ne olduğu, ne yaptığımız ve neden şu anda ilgi çektiğini düşündüğümüz hakkında konuşabilirim.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!