Aptos (APT) Fiyatı Son 24 Saatte Büyük Yükseliş Yaşadı: Kaynağı Ne?

CoinGecko verilerine göre, Binance, FTX ve OKX gibi büyük kripto para borsalarında listeleme sonrası önemli fiyat düşüşleri meydana gelmesinden sonra Aptos’un (APT) fiyatı son 24 saat içinde %30’dan fazla arttı.

Aptos (APT) Fiyatındaki Artışın “Short Sıkışmasından” Kaynaklandığı Düşünülüyor

APT fiyatlarındaki artış, genellikle “short squeeze” olarak bilinen, kısa pozisyon açlığı olan birçok yatırımcının likide edilmesinin ardından geldi. Birçok kripto borsasında APT için fonlama oranları, yukarı yönlü fiyat hareketi bir likidasyon dalgasına neden olana kadar negatifti, bu da shortları tasfiye etmeye zorladı ve altcoinin fiyatını artırdı.

Son zamanların gözde kripto para varlığı Aptos (APT) fiyatının son 24 saatte yaşadığı değişiklikleri gösteren günlük fiyat zaman grafiği.

Negatif fonlamanın, Aptos’un pek de kabul edici olmayan bir endüstri kitlesine girmesinin ardından yaygınlaşan riskten korunmanın bir sonucu olduğuna dair spekülasyonlar var. Buna ek olarak, spot ticaretin hemen ardından çeşitli borsalarda perpetual swapların hayata geçmesi, yatırımcıların bu trend varlığa karşı short pozisyon alma kabiliyetini artırdı.

Aptos likidasyonlarında fiyat arttıkça keskin artışlar yaşandı.

Facebook blockchain projesi Libra’dan doğan Aptos, geçtiğimiz hafta boyunca blockchain ve kripto para sektörünün en popüler konularından biri oldu. Ana ağı 17 Ekim’de yayına girdi ve bir Solana katili olarak görülüyor.

Sektördeki pek çok kişi, özellikle de coinin şeffaf olmayan tokenomiklerinin APT ticaretinin hayata geçmesinden yalnızca bir gün önce açıklanmasının ardından, projeye şüpheyle yaklaşmıştı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!