Aranan OneCoin Yöneticisi ABD’ye İade Edildi!

Kripto para tarihinin en büyük dolanıdırıcılık vakalarından biri olarak tarihe geçen OneCoin’e dair kritik bir gelişme yaşandı. Ponzi ağının yöneticilerinden Bulgaristan vatandaşı Irina Dilkinska’nın ABD’ye iadesi gerçekleşti.

ABD Adalet Bakanlığı’nın resmi açıklamasına göre OneCoin yöneticisi en yakın zamanda yargıç karşısına çıkacak. Savcı, Dilkinska’nın elektronik dolandırıcılık ve kara para aklama suçu işlediği gerekçesiyle 40 yıla kadar hapis cezası talep ediyor.

Başsavcı Damien Williams, yargılanacak olan Irina Dilkinska’nın OneCoin ponzi ağında “yasa ve uyumluluk başkanı” görevini yürüttüğünü belirtti. Dilkinska, sahte kripto girşiminin elde ettiği 400 milyon dolarlık geliri aklamak için paravan şirketler kurdu.

İddianameye göre Diliniska, bunun haricinde dolandırıcı çetenin başındaki “kripto kraliçesi” Ruja Ignatova’ya ait mülkleri de yönetti. Ignatova’nın nerede olduğu henüz bilinmese de bir mafya tarafından öldürüldüğü iddia ediliyor.

Savcı Williams, tutuklamalar başlamasının ardından Dilkinska’nın delil niteliği taşıyan belgeleri imha edip suçu başkasına atmaya çalıştığını vurguladı.

OneCoin Nedir?

Dünyanın dört bir yanındaki kripto yatırımcılarını hedefine alan OneCoin, %300’e varan getiri sözü ile herkesi cezbetti. Ancak yıllar içinde girişimin bir ponzi ağı olduğu günyüzüne çıktı. ABD’li savcılar OneCoin’in yatırımcılardan 4 milyar $ çaldığını tespit etti.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!