Arbitrum’daki 1 Milyar Dolarlık Teklifte Yarın Son Gün! Oylamada Son Durum Ne?

Ethereum‘un popüler katman 2 ölçeklendirme çözümlerinden biri olan Arbitrum geliştiricileri, ARB tokenlerinin büyük bir kısmını Arbitrum’un gelişimini denetleyen Cayman Adaları’na kayıtlı bir kuruluş olan Arbitrum Vakfı’na tahsis etmeye yönelik önerisi nedeniyle topluluktan tepki görmüştü.

AIP-1 olarak bilinen öneri, Mart ayının sonunda 8 Mart’ta Arbitrum DAO’ya sunulmuştu.

Öneri, 750 milyon ARB tokeninin (yaklaşık değeri 1 milyar dolardan fazla) Arbitrum Vakfı’na aktarılmasını içeriyordu.

Sonrasında bu önerinin sadece bir doğrulama önerisi olduğu, söz konusu ARB’lerin Arbitrum Vakfı’na aktarıldığı belirtildi.

Gelen tepkiler üzerine geliştiriciler bir adım geri atarak önerilerini revize ettiler ve söz konusu ARB tokenlerinin DAO tarafından oylanana kadar hareket ettirilmeyeceğini söyledi.

Bunun üzerine ARB topluluğu, Vakfın 700 milyon ARB’yi DAO’ya iade etmesini öneren AIP 1.05 teklifini oylamaya sundu.

Oylama 15 Nisan’da sona erecek ve yazım esnasında toplam oyların %83’ünden fazlasını temsil eden 113 milyon Arbitrum yönetişim jetonu teklife karşı oy kullandı.

Yani bu sonuçlar karşısında teklifin geçmesi beklenmiyor. Karşı oy kullanan büyük cüzdanların teklifin ARB fiyatındaki kısa vadeli yükselişi hedeflediği ancak DAO’nun daha sürdürülebilir ve uzun vadeli bir token dağıtım sistemine ihtiyacı olduğunu düşünüyor.

Yaşanan genel kripto para yükselişinden yararlanan ARB son 24 saatte %17 oranında artı kaydetti ve yazım esnasında 1,56 dolardan işlem görüyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!