Avrupa Birliği’nden Rusya ve Kripto Para Söylentisi: Yeni Önlemler Neler?

Avrupa Birliği, Ukrayna’nın Rus işgali altındaki bölgelerinde yapılan bağımsızlık oylamalarına yanıt vermek için Rusların AB içindeki kripto para yatırımlarına yönelik kısıtlamaları sıkılaştıracak.

Kaynaklara Göre Yeni Önlemler Kapsamında Rusların AB İçerisinde Kripto Para Bulundurması Tamamen Engellenebilir

Yaptırım paketi hakkında bilgi sahibi bir kişi, 10.000 Euro’luk önceki bir kripto para varlık sınırının kaldırılacağını söyledi, bu da potansiyel olarak Rusların AB kripto cüzdanlarında herhangi bir varlık tutamayacakları anlamına geliyor.

Nisan ayında AB, dijital varlıkların büyük banka transferleri üzerindeki kısıtlamaları atlatmak için kullanılmasını durdurmaya çalışırken, Rusya’nın Avrupa kripto cüzdanlarına yaptığı ödemeleri 10.000 avro ile sınırlayacağını duyurmuştu.

Yeni önlemler bu rakamın artık sıfıra indirilebileceği anlamına geliyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Donetsk, Luhansk, Kherson ve Zaporizhzhia’da son beş gün içinde yapılan oylamaların ardından Çarşamba günü gazetecilere yaptığı açıklamada, “Rusya’nın işgal ettiği bölgelerde düzenlenen sahte referandumlar, toprak ele geçirmek ve uluslararası sınırları zorla değiştirmek için yasadışı bir girişimdir” demişti.

Von der Leyen, Rus petrolüne tavan fiyat getirileceğini, havacılık ürünleri ve elektronik bileşenlerin ihracatının yasaklanacağını ve Rus mallarının ithalatına kısıtlamalar getirileceğini ve bunun ülkeyi yedi milyar Euro’dan edeceğini söyledi.

Paketin tüm ayrıntıları AB üye devletlerinin onayına tabi olduğu için henüz yayınlanmadı.

Ukrayna-Rusya savaşının ilk dönemlerinde, Rus vatandaşlarının ülkeye uygulanan yaptırımları Bitcoin ve kripto paralar ile delebileceğine ilişkin söylentiler bulunuyordu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!