Avrupa Merkez Bankasından Yeni CBDC Raporu!

Avrupa Merkez Bankası ECB, enflasyonun ardından son ayların önde gelen gündemi dijital Euro’ya ilişkin yeni bir rapor yayınladı.

Uzmanlar bugün yayınladıkları raporda dijital Euro’nun öncelikle hangi alanlara odaklanması gerektiğine dair görüş bilirdi. ECB’ye dijital Euro için en kıymetli iki kullanım alanı: Eşler arası ödemeler (P2P) ve e-ticaret faaliyetlerinden oluşuyor.

Dijital Euro ekibi, hazırladıkları raporda konuyla alakalı şu sözlere yer verdi:

“Avrupa bölgesinde var olan ülkelerde son kullanıcı ihtiyaçları ve pazar boşluklarını ele alıyorıuz. Vatandaşların farklı ödeme davranışlarını karşılayabilmemiz için dijital Euro pek çok alanda aktif olmalı.”

Merkez Bankası yetkilileri, CBDC projesi için topyekün bir hareket yerine tokenize Euro’yu aşamalı bir şekilde hayata geçirmeyi daha uygun buluyor.

ECB Başkanı Lagarde, geçtiğimiz Eylül ayında verdiği bir demeçte “Dijital Euro dahi olsa bir sınır olmalı. CBDC para birimimizi uygun şekilde düzenleyip denetleyeceğiz.” dedi.

Merkez Bankaları Kriptoya Alternatif Arıyor

Avrupa Merkez Bankası dijital Euro projesi ile çağımızın gerekliliğine ayak uydururken aynı zamanda vatandaşlara kripto para yerine bir alternatif sunmak istiyor. ECB yetkilileri son günlerde kripto hakkında basına olumsuz demeçler veriyor.

ECB yöneticilerinen Fabio Panetta, geçtiğimiz ay kripto paraları “spekülatif ve sosyal açıdan hiç bir fayda sağlamayan varlıklar” olarak tanımladı.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!